| Andrei9835 a întrebat:

Am o întrebare. Daca sunt la profesională în clasa a9-a nu mă pot transfera la liceu în același an scolar chiar daca am avut medie de liceu? Trebuie neapărat din a 10-a?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, este imposibil asa ceva.
conditia legala este sa ai medie egala sau mai mare... asdar, tu nu intrunesti acele conditii de transfer.

| Andrei9835 explică (pentru Violleta2022):

Pai am avut media la evaluare mai mare decât ultima medie de admitere de la liceul la care vreau să mă transfer.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andrei9835):

Transferurile scolare se pot face la inceput de an scolar, cu 2-3 saptamani inainte, adica din 16 aug pana in 6 sept. intrunind conditiile legale cerute de Ministerul Invatamantului.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pt ca procedura de transfer este reglementata prin Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP).
ART. 141
f) elevii care au finalizat clasa a IX-a a invatamantului profesional si tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se pot transfera doar in clasa a IX-a a invatamantului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul si specializarea la care solicita transferul.
https://www.portalinvatamant.ro/......10978.html

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu trebuia sa te gandesti foarte bine inainte sa iti exprimi optiunile pentru liceu/scoala profesionala.
Ai fi putut intra direct la liceu, daca spui ca ai avut media la EN mai mare.