| Anonimul151 a întrebat:

Am o intrebare despre repartizarea asta computerizata la liceu. Daca ma repartizeaza la un liceu pe care l-am pus pe fisa de optiuni, dar nu prea vreau la acel liceu dupa cat timp ma pot muta la alt liceu? Ma pot muta dupa un semestru? Adica in vacanta intersemestriala? Sau trebuie sa astept pana la finalul anului.

Am uitat sa mentionez ca la Liceu profesional.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Transferurile se fac numai la inceput de an scolar si numai daca intrunesti conditiile impuse de Ministerul Invatamantului (medie egala sau mai mare decat a ultimului intrat la acel liceu, examene luate la diferentele de materii si evident daca directorul liceului aproba transferul).
Transferurile dintre semestre se pot intampla NUMAI daca copilul schimba domiciliul in timpul anului scolar, dintr-un judet in alt judet.

| sierra1 a răspuns:

"am pus pe fisa de OBTIUNI, dar nu prea vreau la acel liceu"

după un an te-ai putea muta dacă ai avea media potrivită

| isemilia a răspuns:

Depinde. Daca vrei sa te transferi la un liceu unde media de admitere a fost mao mica decat a ta poti dupa un semestru, altfel dupa un an (cu mai multe conditii). De asta e important sa treci codurile corect, in ordinea preferintelor. Primul context e posibil doar daca, de exemplu, ai avut media de admitere 9, 87 (un exemplu), in clasa de la liceul unde vrei sa te muti s-a intrat cu o medie mai mica sau egala cu 9, 87, insa, din nu stiu ce motiv (neatentie, nu ai decis bine si te-ai razgandit etc) ai trecut codul scolii (si al specializarii) la care esti acum. Daca insa la acea clasa ultimul elev admis in urma repartizarii a avut o medie de admitere (cea rezultata dupa formula cu 20% media anilor de gimnaziu si 80% a notelor de la Evaluarea Nationala) mai mare decat a ta nu poti face acest lucru dupa primul semestru, ci doar dupa clasa a 9a. (media ta anuala trebuie sa fie mai mare decat cea mai mica din clasa respectiva si trebuie sa promovezi diferentele - acele teste date pentru transferul la alta specializare / alt profil / alta filiera)

| random1620 a răspuns:

Logic ar fi la sfarsit de an. Dar acum cred ca depinde mai mult de liceu. Poti sa spun ca de exemplu ca la liceul meu doar dupa cateva saptamani s-au mutat niste elevi la alte clase, nici macar nu era sfarsit de semenstru dar copii voiau doar sa se transfere dintr-o clasa in alta clasa si poate de asta. (adica liceul era acelasi) Dar din cate am inteles, poti sa te transferi la sfarsit de semestru dar trebuie sa dai anumite "diferete".