Cred ca este vorba de admiterea in clasa a 9-a, adica la liceu
examenul se la romana si mate, se face media notelor obtinute iar aceasta medie se aduna cu media 5-8 si se imparte la 2, in functie de acesta nota esti adminsa la liceu
Daca vorbesti despre examenul de la sfarsitul clasei a opta, se da, din romana si matematica, iar notele obtinute acolo sunt 50%, adica jumatate din nota cu care intri la liceu, pentru ca cealalta jumatate este media din timpul claselor de gimnaziu, la toate materiile.
O zi cat mai placuta si succes la examen!
Admiterea o dai din Romana si Matematica. Daca vrei sa intrii la o clasa cu engleza intensiv atunci dai si engleza dar aia numa daca vrei si este separat de cele doua examene(romana si mate, adica nu au nici o legatura la medie)...
Si media se calculeaza astfel:
-media notelor de la examen(nota mate+nota romana :2) + media claselor 5-8 si apoi imparti la 2. Sper ca te-am ajutat.
Pai, examenul il dai la matematica si romana. Media de admitere este aceasta : Media generala de absolvire a claselor 5-8 + media generala obtinuta la evaluarea nationala de elevii clasei a 8-a, totul impartit la 2
La media generala de absolvire a claselor 5-8 se face asa : aduni media clasei a 5-a cu a 6-a cu a 7-a si cu a 8-a, si imparti la 4
La media generala de la cele 2 examene faci asa : nota de la examenul la matematica + nota de la examenul la romana, totul impartit la 2.
Sper ca te-am ajutat