Informatica cu siguranta...aceasta te poate ajuta foarte foarte mult pe viitor insa japoneza poti sa o alegi doar pentru curiozitatea si placerea ta insa nu ai ce sa faci cu ea.deci.informatica fundita?:*
Pai la ce ti-e buna japoneza? Invata informatica ca tot stai pe calculator! Invata limbaje de calculator!
Alege japoneza! Informatica o poti studia si aprofunda si prin metode alternative, inclusiv studiul individual. Daca ti se ofera sansa sa poti invata japoneza intr-un cadru adecvat (profesori competenti, plan de studiu corespunzator etc) nu pierde ocazia. Mai curand gasesti posibilitati de a studia informatica decat japoneza.
Intr-adevar informatica iti ofere un viitor. Dar in momentul de fata japoneza este foarte cautata de exemplu in Germania.
Ai multe avantaje cunoscand o astfel de limba.
E alegerea ta, trebuie si sa te pasioneze.
Succes!
Bună! Păi te sfătuiesc să alegi Info.
Este super cool să înveţi despre calculatoare.
Dacă îţi place japoneza poţi să mergi şi acolo. Dacă înveţi limba e super greu dar dacă faci istorie e OK.
Pa!
Te-asi sfatui sa alegi Japoneza pentru ca in timpurile de azi inseamna ceva sa stii o limba staraina
Daca te pasioneaza limbile straine alegi si cultura nipona in general alegi limba japoneza, daca esti pasionata de informatica (calculatoare, ceva matematica) alegi informatica. Logic nu?
Ce iti place mai mult? Japoneza sau Informatica?
alege ce iti place tie...nu ce te sfatuim noi sau ce ne place noua~~~alege materia la care crezi ca te descurci cel mai bine!
bafta
Depinde de tine. Ce iti place mai mult? Japoneza? Cultura lor sau informatica, ai o pasiune pentru ea. Si nu in ultimul rand la care te pricepi mai bine sau cat de cat.
Informatica(deoarece calculator iti trebuie oriunde si din clasa a V japoneza e greu si asa e greu ca faci franceza. Asta e parerea mea!
Pai sa spunem asa : japoneza o sa vezi mai incolo ca este foarte grea pe de alta parte informatica te va ajuta si mai incolo
Informatica. normal app am gasit un site ft fain cu compuneri http://cenacluljj.wordpress.com/eminescu/. e site-ul unde un cenaclu isi posteaza creatziile. uitatzi-ve sh voi!
Mai bine alegi informatica pentru ca este de viitor si o sa te ajute(la ce ti-ar folosi japoneza ma roog decat daca vrei sa te duci in japonia)sper ca te-am ajutat
Va multumesc pentru aceste raspunsuri in acest moment am tras concluzia ca m-ar ajuta mai mult informatica decat japoneza+ japoneza nu prea ma pasioneaza si nu e o limba care se foloseste in multe tari se foloseste doar in japonia si nu prea ma pasioneaza aceasta limba deci o sa aleg informatica va multumesc incaodata pentru raspunsuri
anaadiaconu întreabă: