Biserica sustinea teoria Geocentrica Geo- pamant, centric- centru. Calatoriile navigatorilor sub drapel portughez sau spaniol, chiar si englezesti sau olandeze, frantuzesti, au avut ca scop descoperirea de noi surse de bani, in special aur. Navigatorii voiau sa descopere o metoda de a merge in cerc, dar foarte tarziu au gasit-o, intre timp, orice incercare a lor intarea teoria geocentrica, intarea puterea politica a bisericii, (fie ea si protestanta, anglicana), si creea noi crestini, noi slujitori, care aduceau profituri de ordinul sutelor de miliarde de dolari anual, in banii de acum. Sa nu uitam ca Biserica e condusa de oameni, nu de sfinti.
In momentul cand s-a descoperit posibilitatea de a incercui pamantul, s-a reevaluat Biblia, care e un text interpretabil, si au spus " Asa e, e rotund, scrie si aici, am gresit noi, slujiti biserica in continuare" Papa Ioan Paul al II-lea, singurul papa pe care eu il respect, ca om, este cel care a recunoscut pa Pamantul se invarte impresjurul Soarelui.
Ideea e ca au fost de acord din cauza beneficiilor, a avantajelor din expeditii, America de Sud e catolica, cea mai catolica, au pornit acolo de la zero, si au avut o autoritate imensa, care nu credea era omorat. Au ramas doar credinciosii, care au slujit Papalitatea.
Inca un lucru : nicaieri in Biblie nu scrie ca pamantul e rotund sau patrat sau ca se invarte imprejurul lunii. Sunt doar interpretari, iar Biserica in general nu renunta la ele pentru ca poate aparea intrebarea: "Daca asta e inteleasa gresit, oare ce mai e inteles gresit?", iar indoielile pot distruge puterea Bisericii, nu neaparat religia.
Biserica Catolica nu a sustinut teoria heliocentrica ci pe cea geocentrica.
Dupa parerea mea motivele finantarii expeditiilor sunt destul de simple:
-dorinta de inavutire a capilor Bisericii Catolice;
-dorinta de a-i converti si pe altii la catolicism;
-faptul ca aceste expeditii nu intrau in contradictie cu teoriile geocentrica si a Pamantului plat.
Adi1987 întreabă: