anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o întrebare pentru cei care au atestatul CPI sau acum învața pentru el.
Eu ma gândesc sa încep și eu sa învăț, dar nu prea știu cum mi-ar fi mai ușor. As avea nevoie de păreri din experienta voastră.
Cum v-a fost voua mai ușor? Cum ați reușit?
Eu am făcut școala de șoferi din plăcere și nu neaparat sa plec pe tir, dar ma gândesc sa fac totuși și atestatul. Ca la ce îmi folosește permisul fără el?

Răspuns Câştigător
| DaniTDCI a răspuns:

Recomand sa faci atestatul doar daca esti 100% sigur ca vrei sa pleci pe camion, e destul de grea teoria pentru atestat, in momentul de fata invat si eu ca pe 21 am examen, treaba sta asa: la examen ai 2 probe teoretice, prima proba fiind un chestionar cu 100 de intrebari, 4 variante de raspuns si doar una corecta, timp disponibil 2 ore.
Urmatoarea proba e studiul de caz, ai 20 de intrebari din care trebuie sa raspunzi corect la minim 14, la fel si aici, ai timp 2 ore. Daca esti declarat admis la aceste 2 probe, in termen de o luna vei fi programat la proba practica, inca nu stiu exact ce e acolo, din ce am inteles trebuie sa conduci camionul prin zone din afara orasului, sa completezi diagrama tahograf iar pe parcurs examinatorul iti va pune intrebari aleatorii.
Pentru a invata eficient trebuie sa faci mediul de invatare cap-coada de cel putin 4-5 ori, iar apoi sa te apuci de chestionarele propriu zise.
La studiile de caz, ai un mediu de invatare intrebare+raspuns, tu doar trebuie sa fii atent si sa citesti, faci si aceste studii de caz de cateva ori, zici o rugaciune si te duci la examen.
Asta e metoda pe care o folosesc eu la invatat si de fiecare data mi-a fost de folos, succes!

40 răspunsuri:
| Alexandru3131 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu tot cu oamenii lucrez, si, orice domeniu as alege, din cat am invatat, tot de oameni m-as lovi. Unii sunt extrem de placuti, iar altii abia astepti sa plece odata.
Pe mine ma enerveaza cand incerca cineva sa ma convinga sa cumpar ceva ce nu imi place. Chiar si cand ma duc sa imi cumpar o cartela cu numar, fata de acolo (oricare ar fi ea), deja incepe sa imi propuna un abonament... laughing) De abia am scăpat de abonamente. Aveam, la un moment dat, 4 abonamente: telefon, tableta, internet si televiziune. Niste rele necesare. Am mai auzit chestia asta, cum ca, nu stiu cine, ar copia Apple. Esti timida in realitate?
Ca ma enervează cand, in unele locuri de munca, mi-i se impunea sa recomand nu stiu ce clientului, promotii etc. De parca ar fi salariile asa mari incat sa imi mai bat capul si cu asta.
Stii serialul "Baieti de oras", nu?
Zicea Roby Roberto "imi place sa ma duc la munca, imi place cand vin de la munca...cu statul la munca am o problema".laughing)
Uneori vad oameni in varsta, cand ma duc la Orange, si, nici nu intru vine pe usa, ca deja le-a si facut fata de acolo abonament. laughing

Si eu il urmaresc pe Cristian Florea, chiar de dinainte sa cumpar acel iPhone. E foarte inteligent si finut. Ar trebui sa lucreze la Apple, a cat de frumos le prezinta telefoanele. Mai sunt vreo 2-3, care tot prezinta triks&tips (sau cum le zice laughing ) despre iPhone - uri.
Acela e ceas cu design japonez. Exista chiar si un site oficial cu asa ceasuri, numit Tokio Flash. Sunt si amatori de asa ceasuri. Nu fii surprinsa, Cata. Sunt in zodia varsator, si imi place sa fiu diferit, ciudat, sa am ceva ce nu are nimeni, chiar daca uneori in sens negativ. laughing Tu in ce zodie esti? Hai sa incerc sa ghicesc. 3 incercari: sagetator, fecioara, berbec?

Pana la urma, Blackberry a falimentat. Prin anii 2010, cand descoperisem eu telefoanele lor, erau foarte cautate, erau in top. Apoi, dintr-odata, au decazut.
Aveam si toc la el. Imi placea ca, atunci cand il scoteam din toc, se acriva ecranul.
De Disney+ ce parere ai, nu te tenteaza? Ar fi super daca ar oferi macar cateva zile gratuite, sa vad despre ce e vorba.
Mai exista si acum cateva modele de Blackberry, doar ca au ramas in urma, nu au mai primit actualizari. La un moment dat aparuse si Blackberry cu Android. Oricum le-au combinat, tot nu le-a mai iesit nimic.
Doar filme urmaresti pe Netflix? Eu mai arunc cate o privire si asypra documentarelor si asupra sectiunii de Stand-up. Iti place stand-up -ul? Mie da, foarte mult, in fiecare zi vizionez ceva. In realitate, nu sunt amuzant, insa imi place sa spun glume pe care le retin din stand-up. Copiez si eu ca si Huawei - ul. laughing)

Nu imi vine sa cred cum, de la masini, am ajuns sa vorbim despre telefoane, Netflix... laughing Asta e singura parte buna in faptul ca mi-i s-a stricat masina. Ooo, apropi, de masinile electrice ce parere ai? Eu nu ma vad avand una, fiindca nu as avea rabdare sa o incarc. (Asa zic ăștia care nu isi permit una. laughing )
De fumat fumezi? Era sa zic daca ai tifara electrica. laughing Eu folosesc electronica, doar pentru ca imi place aroma sa. Insa, fumatul clasic, nu ma pasionează.

IPhone - ul tau ce culoare este, Cata? Eu l-am avut pe cel alb, de fapt, un fel fel de alb perlat este. Ador masinile care au aceasta nuanta. Doar ca sunt rare. Si acela verde e frumos. Sau, al tau e negru, ca sa mearga cu toate husele? laughing
Si, cand va fi sa fie un upgrade, ce model cei alege?
Aaa, stii ce imi plăcea mult la Blackberry? Ca erau ca si Apple, adica individuali, cu soft propriu. Acum mai exista doar Apple si restul.

Iti ziceam ca mai sunt cativa, care ofera tot felul de sfaturi, ca si Cristian Florea, cum ar fi acest tip: https://youtube.com/shorts/MuazTkmDjV0?feature=share

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Alexandru3131):

Alb îl am și eu, și am multe huse albe. Păcat ca se murdăresc repede. M-am tot gândit sa iau una din aia de la Apple ca nu se murdărește, dar deocamdata comand de pe China.laughing
Când va fi sa fie un upgrade, cred ca tot ultimul model va fi, numai sa fie și pro max dacă merita și dacă se poate.

De mașinile electrice, momentan cred doar ca nu merita sa iau una pentru experimentul lor. Probabil o sa fie tot mai bune, dar pe viitor o sa se merite.laughing
De fumat nu fumez. Deloc.

Nu atiu nimic despre Disney+ ca sa am vreo părere. Vezi? Nu le știu pe toate.laughing

Nu urmăresc doar filme pe Netflix, dar in mare parte da. Ma mai uit și la documentare. Sau comedii. Ador Mr. Bean.
Și îmi place stand up. Dar cred ca la un nivel amator, ma uit la iUmor. Și din
spusele prietenilor, eu sunt amuzanta.laughing

De Florea ăla am dat din greșeală, mi-a plăcut și doar pe el îl urmăresc, nu mi-am căutat și alții cu care sa îmi pierd my precios time laughing. Din 3 încercări, 3 sunt greșite. laughing sunt zodia scorpion.

Da, oamenii sunt de tot felul.
Pai eu? Eram timida când eram mică.laughing acum nu știu, probabil depinde de cum ma simt, fata de cine, dar nu, in general nu.
Nu știu serialul "Băieți de oraș"
Încep sa îmi dau seama ca nu știu cam multelaughing
Buna asta cu munca. O sa o împrumut și eu.laughing
Nu, pe mine nu ma pot încurca ușor cu prostii. Mai degrabă așteaptă sa plec dacă ma apuca sa pun întrebări sau sa ii iau la rost de ceva.
Sincer, nu eram așa. Dar văzându-i pe alții, si mai ales culmea, cei cu bani sunt mereu puși pe scandal si pe făcut câte faze naspa, nu mai las nici eu. Îmi cer si eu drepturile fără Rușine.laughing

Am răspuns la tot in unul, sa nu ne mai amețim.laughing

Te ameteam cu atatea notificari? laughing Degeaba imi raspunzi intr-un mesaj la toate ale mele, ca, mie cum imi vine o idee, cum iti las inca un comentariu, si isr va trebui sa imi raspunzi la toate intr-unul singur.
Stii de ce eu mi-am cumparat atunci iPhone pe culoarea alba? Fiindca dadusem cam 2600 pe el, si, ca sa iau pe alta culoarea, mai costa in plus inca vreo cateva zeci de lei, si mi-am zis: "ba, ajunge, nu mai dau inca nu stiu cat doar pentru culoare, plus ca il pun in husa, si nu se mai vede culoarea". laughing)
Comanzi huse din China? In cate luni ajung? Ca si cuplurile acelea care isi comanda tricouri la comanda, gen "king&queen" (tot din China), si, pana le ajung tricourile, se despart. laughing Tu iti iei "14"- le pana iti vin husele.
Totusi, Pro Max? Iti place asa mare? Femeile cam evita telefoanele asa mari. Ai fost prin mall, sa testezi putin macar "13"- le, pana acum? Eu am mers, chiar dupa ce a aparut, si de vreo 2-3 ori am mers, si numai ca sa tin telefonul in mana. laughing)
Eu, mereu cand mananc, vizionez numere de stand-up, si imi plac cei din prima liga, precum se spune, cei pe care ii stie toata lumea.
Eu suport cat suport, dar, cand ma ia ci eva de prost, ori renunt si plec, ori raman si ma enervez. laughing) Uneori suport mai mult decat trebuie, in speranta ca voi primi mai mult respect, pana la urma.
Stii ca ai in telefon o iconita cu niste ochelari? Ai remarcat asta? Dar forma ochelarilor ai remarcat-o? Stii ce inseamna? Asa era forma ochelarilor lui Steve Jobs. Dar poate stii deja acest lucru. Tot de la Florea stiu si eu.
Eu sunt usor timid in realitate, si nu imi place ca sunt asa, insa nu ma pot schimba. Asa sunt eu. Am si zile cand imi lipseste timiditatea. Dar, rare sunt momentele cand am încredere in mine. In general, kmi lipseste încrederea de sine. Tu ai încredere in tine, Cata?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Alexandru3131):

Nu era vorba de notificari, dar mesajele apăreau unul după altul când răspundeai, nu le punea la fiecare mesaj. Și era enervant.

Nu, eu alb am vrut. Așa mi s-a pus pata.
Husele din China ajung in maxim doua luni pe AliExpress, dar unele au început sa vina ma repede. De pe Shein vin in doua săptămâni, dar trebuie sa comanzi mai multe chestii odată ca sa îți convină transportul sau sa ai gratuit. Oricum, merita.

Pro-Max da, pentru ca e mare. De ce nu le-ar place femeilor sa aibă un telefon mare?
Am mai văzut in mall-uri, dar înainte sa îl iau pe asta.

Nu Vizionez doar stand up, ma mai uit și la câte chestii medicale, locuri frumoase, recenzii la mașini sau video-uri despre mașini, șoferi de tir. depinde de chef. big grin

Nu știam de faza cu ochelarii laughing

De ce nu ai încredere in tine?

Eu cred ca depinde. Nu am mereu. Dar nici sa fie rar sa am.

Ce-i drept, multe produse comandate de pe site-uri straine, nu ajung la noi in Romania. Asta e partea mai puțin plăcută, ca ajung tarziu, iar unele deloc. Nu am rabdare sa astept cu lunile dupa un produs. De abia am rabdare de pe azi pe maine. Stii ce mesaje imi plac cel mai mult? Mesajele se genul "azi Cargus/ Fan Curier va livra coletul dumneavoastră...". laughing)
Nu am încredere in mine pentru ca am fost dezamăgit de prea multe ori, si am ajuns sa cred ca eu as fi de vina de fiecare data, chiar daca, cred ca, nu a fost mereu vina mea.
Cata, cum e sa fii casatorita, esti mai fericita decat intr-o simpla relatie? Esti fericita pentru ca ai facut acest pas?
Eu mi-am activat YouTube Premium. De fapt, am fost nevoit, ca m-au disperat acele reclame. Unele reclame sunt mai lungi decat o melodie. Si, cand stau in vana, si ma relaxez, nu suport sa tot intre acele reclame.
Televizor nici nu am. Nu folosesc. Nu m-am mai uitat la televizor de vreo 10 ani. Nici acolo nu am rabdare, si doar pentru ca sunt multe reclame, iar continutul oferit, in mare parte, nu este de calitate.
Eu casatorit nu sunt. Nu prea reusesc sa am relatie, dar nici nu mai incerc. Mi-am sters aplicatiile precum Instagram, Facebook, Tiktok, doar ca sa nu mai fiu tentat sa scriu femeilor, ca doar ma amageam. E greu singur, dar nu am ce face. Trebuie sa ma adaptez cumva.