Ma intereseaza acest subiect
doar e vorba de istoria tarii mele
consider ca pretul platit este mult prea mare pentru ceea ce suntem acum
atunci nu se putea spune nimic
acum spun dar nu sunt luati in seama
Da, m-a interesat şi m-am informat din diferite surse... din păcate majoritatea sunt prea subiective pentru a avea încredere deplină în ele...
Am vizionat multe programe TV in care s-a vorbit despre revolutie, am citit multe carti, si consider, la fel ca marea voastra majoritate, ca perioada comunista a fost cea mai nefasta perioada din istoria Romaniei(insa a avut si avantajele ei, pe care trebuie sa le recunoastem, precum calitatea invatamantului si respectul de care dadeau dovada elevii, respect pe care astazi nu prea-l mai intalnim), iar revolutia a fost singura metoda pe care romanii au gasit-o ca sa inlature vechea metoda de guvernare. Ceausescu ar fi trait si astazi daca nu s-ar fi opus cursului istoriei.
Eu eram, micuta atunci, dar imi amintesc, cum stateam cu paturi in ferestre de frica gloantelor pe are le vedeam rosii, era ca o ploaie de foc!
am amintiri ce sunt inca vii in mintea mea, dar pe care abia acum le inteleg, acum inteleg de ce "dormeau"(asa-mi spunea tata)oamenii aliniati si plini de sange!
a fost groaznic!
Http://stirileprotv.ro/......i/60395376
Dumnezeu sa-i odihneasca!
si sa le aseze sufletul intre sfinti, datorita lor, noi acum suntem liberi!
Rey, nu asta am intrebat, cu totii cunoastem termenul de "lovitura de stat", dar noi cei care am trecut prin "lovitura de stat", am numit-o si inca o numim "revolutie"!
Dragule ray ce stii tu despre comunism este ce ti-au povestit parintii tai care erau cei ce aveau pile la alimentara, ce luau carne pe sub mana, ce puteau sa aduca de sarbatori niste ciocolata acasa si cateva kile de portocale. Ei bine gandeste-te bine inainte sa afirmi ca era mai bine pe vremea aia, biserici daramate, cozi interminabile la paine si nu numai. Acum vorbeste invidia din tine, de ce nu ai si tu bani? De ce nu spune si despre tine lumea ca esti mafiot? Pentru ca nu poti, dar ai voie, nimeni nu iti interzice sa te ridici din nori, ca esti tu comod si stai acolo e treaba ta, dar nu arunca cu pietre in oamenii ce s-au ridicat odata cu caderea comunismului, pentru ca unii dintre ei crede-ma chiar au trait naspa rau de tot din cauza celor care aveau pile la alimentara, si turnau totul la securitate, in timp ce ei aveau camara dixita de dulciuri si carne! Zici ca stii despre revolutie? Ce stii? Ca stateai in casa in timp ce se tragea afara? Au fost oameni ce au murit acolo, parinti, copii, frati si tot asa! Ti-e dor de comunism? Du-te fratele meu in coreea si nu te mai ridica din noroiul tau!
Ştiu doar că România nu cunoaşte acest termen.
La doborârea lui Ceauşescu a fost LOVITURĂ DE STAT.
Scuzaţi că am scris,, România nu cunoaşte termenul''
Retific, România nu cunoaşte încă.
Atunci a trebuit alungată prosperitatea comunstă căci mafioţii nu îşi avea loc prin societate datorită securităţii exemplare a acestei ţări în care oriunde te-ai uita vezi ceva de-a comuniştilor, în care locuiesc acum, marii rebeli, marii libertini care trăiesc o famile din 1000 de lei.
În sălbăticie, cea fără oameni, pădure sau luncă dacă vreţi să mă exprim aşa, vedeţi pomii care nu s-au tăiat în regimul comunist, şi dacă mai mergeţi puţin vedeţi un mare gol şi locuri în care s-a tăiat masiv fără a se planta.
Acele evenimente s-au petrecut după,, REVOLUŢIEEEEEEEEE''
Şi în încheiere un banc sau o fabulă.
Vine revolutia in Romania si incepe vulturul sa zboare, sa faca picaje, looping-uri...
Il vede vulpea:
- Auzi, vulture, ai innebunit? Ce te rupi asa in figuri?
- Vulturul raspunde:
- Cumatra, acum e democratie!
Cum aude, vulpea incepe sa alerge prin padure in zigzag, sa se dea peste cap...
O vede ursul:
- Ce-ai, cumatra, a dat strechea-n tine?
Vulpea: - Ursule, e democratie!
Aude ursul si spune:
- Asa? Atunci ia vino tu incoa! O prinde si i-o trage bine.
Pleaca vulpea amarata cu coada-ntre picioare, se intalneste cu vulturul si-i spune ce-a patit din cauza democratiei.
La care vulturul:
- Cumatra, democratia e aici sus, JOS E F*****E.
Cum zicea Rey, a fost lovitura de stat. Tot comunistii ne-au condus dupa revolutie...