Tot ce stiu eu e ca trebuie sa tii cont de ceea ce iti place tie cel mai mult sa faci, ceea ce te pasioneaza.Nu trebuie sa te axezi pe parerile celor din jur.De asemenea, nu fugi acolo unde ti se spune ca vei obtine mai muti bani pentru ca te vei trezi pe la 30 de ani plictisit de viata si mergand la serviciu din obligatie.Iar mie cel putin mi se pare cel mai trist lucru pe care il poate face cineva cu viata lui. Tu singur trebuie sa gasesti raspunsul la intrebarile astea, dar bazat pe ceea ce te motiveaza din interior, nu din exterior(gen banii, profesiile altora, parerile altora etc). Daca vei face cu pasiune ceea ce faci, munca ti se va parea o modalitate frumoasa de a-ti petrece timpul.Vei fi o persoana fericita, pentru ca, pana la urma, cu totii cautam fericirea. Unii muncesc 12 ore pe zi pentru a face cat mai multi bani, cu care apoi cumpara lucruri care le produc fericire, dar asta este momentana.Dar cand tu faci ceea ce iti place, nu te mai gandesti la banii care iti aduc o fericire momentana, pentru ca tu deja traiesti intr-o fericire constanta. Sper ca ai inteles ce-am vrut sa zic! Mult succes!
De cele mai multe ori iti dai seama ce ti se potriveste abia cand intri in campul muncii si vezi care-i situatia reala.
Sustin si eu ce zice Reina. Stiu ce inseamna framantarile astea. Se poate sa faci o alegere gresita si sa iti para rau mai apoi. Dar de fapt singurul regret demn de mentionat e acela de a-i asculta pe ceilalti si de a-i lasa sa decida in numele tau.
Daca ai gresit, face parte din drumul tau. Ne schimbam pe zi ce trece. Suntem altii. De asta e important sa faci acel ceva ce crezi ca iti contribuie acum. Mai incolo s-ar putea sa vrei altceva. Si e perfect normal. Nu inseamna ca ai pierdut neaparat timpul.
Da, e bine sa te informezi si sa analizezi inainte, dar orice alegi e mai degraba posibil sa iti schimbi directia deoarece simti nevoia unei alte provocari decat sa faci acelasi lucru toata viata.
Ce am inteles eu este ca timp iti iau toate muncile. Depinde de tine cat timp esti dispus sa oferi muncii ca sa mai ramai si pentru ce ar trebui sa fie familie, prieteni si un partener de cuplu. Si educatia ta bineinteles. Pentru ca una e facultatea si alta e scoala vietii, atat teoretica dar si practica.
Fiecare domeniu are tenebrele ei, partile alea nasoale pe care nu le-ar face nimeni dar trebuie facute ca n-ai de ales.
Important este ca sunt munci care sunt un calvar pentru tine de la un inceput pana la sfarsit. Abia suporti si sa ajungi la servici. Si sunt munci unde ai momente si situatii frustrante, dar in afara carora timpul curge in directia scurgerii lui si cam atat.
Eu mi-am ales facultatea in scopul dezvoltarii mele ca om. Nu financiar. Aveam mai putin de 1% speranta sa prind un post in domeniu. Dar stiam ca pot avea macar 99% speranta ca informatiile si experienta aceea ma vor duce mai aproape de a sti cine sunt si ce vreau de la viata. Si astfel, ma vor ajuta pe viitor in orice loc de munca si in orice relatie umana. Asta e tot ce conteaza.
Ce te pot sfatui este ca daca faci o facultate sa o faci la zi. Sa te implici in proiecte. Sa faci practica atat cat poti. Altfel e in zadar. Ai sacrificat timp si bani aiurea. Facultatea iti poate oferi multe relatii atunci cand o faci la zi. Te legi de un profesor, de un loc de munca unde ai facut practica, ai alte parghii.
Adi1987 întreabă: