| Denisa6348 a întrebat:

Am o mica intrebare scurta, am vazut multe articole despre acest subiect si vreau sa ma asigur 100%.

Elevii de la gimnaziu care dau examenul si iau sub nota 5, ei pot sa se duca la un liceu normal? Am vazut ca in anul 2019 in luna decembrie sunt articole cum s-a facut oficial si s-a stabilit ca elevii in 2020 si mai departe care iau o nota sub media 5 la un examen pot oricum sa se duca la un liceu si nu sunt obligati sa se duca la profesionala. Raspunsuri serioase doresc happy

Răspuns Câştigător
| denisTiky a răspuns:

Da, poti sa mergi la liceu, insa doar daca mai ai loc liber.
De exemplu, la mine la liceu s-a intrat la profilul mate-info cu nota 3 la examen. Ce-i drept elevul respectiv nu a rezistat prea mult conditiilor de matematica intensiv si s-a mutat, dar ca idee, a reusit sa intre.
Poti intra la orice profil vrei, indiferent de nota, atata timp cat ai loc liber.
Sa zicem ca la profilul de mate info sunt locuri pentru 35 de elevi, daca se vor inscrie doar 30 si mai vin altii cu note slabe, vor putea intra foarte simplu. Dar daca sunt deja inscrisi 35 de elevi cu note peste cea obtinuta de tine, atunci nu mai ai loc.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, pot merge la un liceu foarte slab, unde au mai ramas inca locuri.