Alt exemplu :
"As mai fi" sau "as fi mai".
Care este varianta corecta si explicatia gramaticala please.
Pai depinde de contextul in care sunt folosite. De exemplu: Ar fi mai bine sa inveti.
Sa mergem la mare ar mai fi o varianta.
Sau: Imi mai trebuie 1 leu.
Mai imi trebuie un leu.
In cazul ultimelor 2 exemple, corect, literar ar fi prima varianta, iar a doua as include-o in vorbirea curenta, ceea ce nu inseamna neaparat ca e gresit. Insa e cam ciudat sa incepi o propozitie cu un adverb. Parerea mea.
Nu stiu in ce zona se foloseste pentru ca auzi peste tot astfel de greseli, ma dau pe mine exemplu pentru ca uneori in discutiile cu apropiatii folosesc involuntar forma gresita, dar cel mai simplu mod de a-ti da seama daca este corect folosesti cratima, Nu-mi mai place, cu aceste „mai" dupa pronume si ai rezolvat treaba
Depinde de context, in prima faza ambele sunt bune, dar depinde cum le folosesti, „ar fi mai bine sa" si „ar mai fi nevoie de", deci ambele sunt bune, fiind la modul conditional timpul prezent, in timp ce „imi mai" este forma corecta, ci nu „mai imi".
Pai si de ce ar fi gresita prima forma? Daca nu ai exemple mai concrete, nu ai cum sa iti argumentezi punctul de vedere.
Curiosul999 întreabă: