„De câte ori este stricat ceva sau avem nevoie de ceva in clasă, trebuie mereu să dăm banii noi iar profesorii nu fac dau nimic. "
Profesorii nu au nici o obligație să plătească pentru ceva. Asta e obligația primăriei. Dacă primăria nu finanțează școala, asta e. Nici voi nu sunteți obligați să o finanțați, însă.
„2. Foarte mulți copii înjură, beau, fumează și își bat joc de alți copii care sunt mai firavi și nu stiu să se apere. "
Se întâmplă asta de când lumea. Mă refer la bullying. Din anumite lipsuri individul vrea să simtă că poate face ceva care să îl pună într-o lumină bună, de om puternic, șmecher etc.
Cât despre înjurat, băut și fumat e rezultatul educației „moderne" a părinților lor. Dar și pe aceste lucruri le fac ca să se dea mari sau ca să se integreze în grupurile pe care le consideră cool. Asta până ajung dependenți de ele.
„3. Profele țipă în loc să ne explice iar unii daca nu înțeleg ceva le dă peste ceafă sau îi trage de păr. "
Nu știam că mai există școală în care se întâmplă asta. Puteți reclama asta. Însă, nu cred că un om țipă fără motiv. Acești viitori bombardieri chiar au un comportament exemplar în timpul orelor, iar profesoarele țipă fără motiv?
„4. Unii profesori la ore lenevesc și stau pe telefoane. "
Un comportament de condamnat! Unii profesori, la fel ca unii elevi, vor să își facă viața ușoară. E un trend periculos în țara noastră. Un trend al neimplicării. Totuși, mulți au mentalitatea că oricum nu au ce să scoată din voi. În unele cazuri e adevărat. Dar dacă te-ai angajat undeva, trebuie să îți faci treaba corespunzător și serios. Seriozitatea lipsește în această țară. Dar, voi întreba iar: Voi chiar nu stați pe telefoane în acel timp?
„5. Dacă ai un zambet ciudat ele cred ca te strâmbi și iti fac observație. "
De ce ai avea un zâmbet ciudat? Dă-mi un exemplu și motiv concret.
„6. Mulți copii vin îmbrăcați indecent."
Problema e că tot copiii și cu părinții lor cred că uniformele înseamnă comunism. Ați vrut să renunțați la ele, iar acum vă plângeți de indecență. Ipocrizie. Până la urmă decideți. Mie, personal, mi se pare uniforma esențială în desfășurarea procesului educativ. Ești elev și trebuie să respecți niște norme. Uniforma, de asemenea, ajută să nu se facă distincție între ăla cu haine de firmă sau ăla mai sărac care poartă aceleași haine săptămâni întregi. Uniformele decente și potrivite din punct de vedere estetic sunt foarte bune pentru a îți da un sentiment că faci parte dintr-un mediu educațional și că ești un element activ al acestuia.
„7. Pe profesori nu prea îi intereseaza daca te doare ceva. Am o prietenă care are probleme cu inima iar cand se supăra o înțeapă, însă doamna a spus ca doar i se pare și nu ar avea cum să o doară. "
Mulți oameni sunt neînțelegători, din păcate. Cabinet medical aveți? Cu toate astea, profesorul nu prea are ce să facă. Nu e medic. Poate doar să o lase să își sune părinții ca să o ia de la școală.
„8. Profesorii vorbesc foarte frumos cu cei bogați. Am o colega foarte fitoasa care când nu își face temele deloc nu pățește nimic iar când eu nu am știut un exercițiu am luat 6. "
Din păcate sunt mulți care se uită după cadouri. Oamenii sunt egoiști. Nu e o atitudine potrivită. Însă chiar o fi așa? Elevii, de asemenea, distorsionează adevărul pentru a se simți neîndreptățiți, lucru care le justifică insuccesele. E foarte natural.
„9. Când se face ședința ce aude de la parintii altora ii spune si mamei mele. Am fost bolnava o săptămână și am stat acasă in timpul ăsta o prietenă de ale mele a vorbit 2 ore cu o colega. Doamna a auzit de asta și din cauza ca avem numele la fel i-a spus mamei că eu vorbesc la telefon dar sunt bolnavă."
Profesorii ar trebui să își vadă de treaba lor și să nu se bage peste elevi atunci când nu sunt la școală. Dacă ești bolnav poți vorbi la telefon. Medicul atestă dacă ești sau nu bolnav, nu profesorul. Asta dacă ar fi fost cazul ca tu să fi vorbit.
În concluzie, în sistemul nostru e vorba de multă neseriozitate. Și din partea unor profesori și din partea unor părinți, iar elevii învață de la aceștia să nu fie serioși, de asemenea. Văd că merge și așa și că nu sunt sancționați, că nu le trebuie școală pentru că la televizor văd numai nonvalori care s-au îmbogățit deși nici nu știu să vorbească cum trebuie. Profesorii se simt descurajați să mai încerce, văzând dezinteres și mulți care ar vrea să facă treabă pleacă din sistem din cauza stresului, condițiilor și a salariului. Rămân mulți oameni cărora nu le pasă și care vor să își facă viața ușoară profitând de situația critică a învățământului. Printre ei se numără și oameni neînțelegători, dar asta e normal. E un cerc de factori care se influențează reciproc. Totul pleacă de la modul în care se dau legile, se face materia, se promovează „valorile" și se reformează principiile sociale.
Cineva îmi spunea că dacă te piși împotriva curentului, tot tu te uzi. Deci tu și alții nemulțumiți, nu aveți ce face. Doar să vă faceți voi treaba atât de bine cât puteți. Cu o floare nu se face primăvară, dar măcar să aveți conștiința împăcată că treaba voastră v-ați făcut-o.
La mine la liceu majoritatea fumeaza, bea si mai am si o profesoara care mai mult sta pe telefon si noua ne da doar de copiat din carte fara sa explice nimic,