| Goddessss a întrebat:

Am o problema.
Cum ma adresez cuiva eu având (17-20 de ani), iar cealaltă persoana 25-35?
De exemplu când întreb ce face...
Ii zic, ce faceți? Sau ce faci?
Mie ambele mi se par sa sune teribil.
Nu știu, ajutati-ma.

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu am 31, nu-mi place sa imi spui ce faceti si ce faci, adica sa te simti ca daca vorbesti cu iubitul

| Goddessss explică (pentru RAY):

Exact. si cum sa spun atunci?

| RAY a răspuns (pentru Goddessss):

Ti am spus, ca daca vb cu unu de 20, eu asa faceam politicos, dar nu la placea, ca na te face batran

| Goddessss explică (pentru RAY):

True

| sierra1 a răspuns:

" când întreb ce face... ii zic, ce faceți? sau ce faci? mie ambele mi se par sa sune teribil"

dacă ambele sună teribil incercă:
- hogy vagy
- что ты делаешь
- ماذا تفعل

| Goddessss explică (pentru sierra1):

Ms fain

| sierra1 a răspuns (pentru Goddessss):

Numai bine

| mastadont a răspuns:

Depinde ce relație este între voi. Dacă sunteți prieteni atunci poți să te adresezi în mod informal, cu ce faci, dar dacă sunteți într-o relație profesională, șef și angajat de exemplu, trebuie să te adresezi în mod formal, ce faceți, dacă el nu îți spune să faci altfel.
Când o să mergi la facultate o să vezi că toți profesorii o să vorbească cu tine în mod formal, domnul cutare ce faceți, etc, pentru că este o relație profesională și așa e politicos. Așa îți sugerez să începi, iar dacă el îți spune să îl tutuiești, să nu mai fi așa formal atunci e ok să treci la modul informal de exprimare, cu ce faci, cum ești, etc.

| FreddieM a răspuns:

Daca nu esti intr-un mediu academic sau professional te adresezi in aceeasi maniera cum ti se adreseaza. Daca prefera sa fie,, domnit'' te va trata in mod politicos si elegant pastrand in mod rigid distanta, daca vrea sa fie tratat,, prietenos' ' se va comporta ca atare refuzand din start sa fie tratat cu,, dumneavoastra' '. Sper ca vei realiza singura ce fel de tip este.

| Goddessss explică (pentru FreddieM):

El vorbește foarte general, fără sa implice nici tu, nici politețe.
are un stil de a vorbi ciudat.
asta i problema, ca nu-mi dau seama.
lol

| Legion7X a răspuns:

Cu pronume de politețe, pe aceeia mai tineri care sunt ingineri, directori. o să îți facă ei observații de la sine, dacă nu le convine laughing  pe unii tineri oricât de ingineri, directori ar fi, dacă nu știu să vorbească frumos, sau să respecte nu merită, decât să le vorbești cu tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum a zis și colegul, depinde de relația care este între voi. Vârsta e puțin relevantă. La muncă ai șanse ca șeful să fie mai tânăr ca tine, dar tot te vei adresa cu formule de politețe, desigur. Sau de cealaltă parte te poți adresa cu "Ce faci" cuiva mai în vârstă, dacă există o relație de amiciție.

Dar dacă nu sună bine nici, nici, se poate evita formula. Poți spune "Cum a fost ziua ta?", "Merge bine?" et cetera.

| Gabryel85 a răspuns:

Poate să-mi spună și pe nume, nu mă supăr. happy