Incetul cu incetul. Incearca sa vorbesti din ce in ce mai multe cu persoane necunoscute, incearca sa comunici cu toti dintr-un grup si peste catva timp vei vedea ca vei incepe sa te acomodezi, sa te obisnuiesti cu necunoscutii, etc. Incearca sa te calmezi si sa fii tu insati, sa-ti stapanesti frica si incet-incet vei scapa de ea. Bafta.
Pai... iti spui in gand ca vei reusi sa vorbesti. Sa vezi ca vei reusi. la mine a mers
succes!
Si eu ma aflu in aceeasi situatie. Si eu sunt vorbareata, chiar foarte, dar intr-un cerc de persoane necunoscute, chiar nu pot sa scap de timiditate.
Totusi, am observat ca depinde si de persoanele din jur. De exemplu, recent am avut ocazia sa vizitez o alta tara, si fiind nefamiliara cu locurile, oamenii, si chiar trebuind sa interactionez cu alti copii, profesori, am lasat timiditatea la o parte. Chiar si cu profesorii de acolo puteam sa vorbesc cu calm, iar eu in general la partea asta sunt moale.
Apoi mi-am zis acolo de ce pot si aici nu? Si am incercat sa vorbesc si cu altii, chiar daca la inceput imi ieseau numai balbe *vorbesc foarte repede*, mi-am zis sa am macar putina incredere in mine si sa incerc. Si azi intr-un fel, maine putin mai bine si tot asa, pana vei vedea ca ai scapat de problema asta xD. Trebuie sa ai si putina incredere in tine si sa-ti propui asta inainte, pentru ca daca iti spui ca nu vei reusi, ca te vei bloca, atunci chiar asta se va intampla, pentru ca intr-un fel chiar tu ti-ai propus acest lucru.
Bafta xD!
Daca te aflii intr-un cerc de oameni necunoscuti - mai ales de varsta ta - unde fiecare trebuie sa spuna cate ceva, gandeste in felul urmator: poate ca fiecaruia ii este putin frica sa vorbeasa intre necunoscuti, dar se descurca asa ca de ce nu ai faceo si tu?
Si cand vine vorba de adulti gen profesori nu te panica.Si ei au avut varsta ta si inteleg ca poate ti-e greu sa vorbesti cu ei. Dar poti incerca sa fi indrazneata: sigura pe tine si zambitoare!
Baftaaa!:*:*