Http://subiecte2011.edu.ro/Evaluare_Nationala/Subiecte_si_bareme/
Funda? Am dat azi examenul
Nu cred ca sunt pe net...da iti pot spune ca a fost de nivel mediu,la prima parte am avut de dat sinonime la:odata,pom,fetele; sa spunem ce moduri de expunere am avut intr-un basm; sa spunem ce rol are virgula, sa explicam semnificatia unei structuri din basm, si la B o compunere in care sa argumentam cum ca textul data partine basmului.si la partea a II-a nu a fost cine stie ce sa spunem niste valori morfologice si functii sintactice la 3 cuvinte, sa ne dam seama ca o prop e atributiva si la compunere sa descriem un peisaj nu conteaza daca e real sau imaginar in care sa utilizam un limbaj expresiv. funda?
Eu stiam ca se afiseaza vineri. Dar trebuie sa te duci la scoala unde ai dat examenul. Au fost 2 compuneri si vreo 9 exercitii. Nu a fost greu.
Subiectul 1:
Un text la prima vedere din basmul „Rodul tainic", de Ioan Slavici.
a. Analiză pe text şi cinci întrebări de sintaxă (rolul virgulei, sinonime, etc)
b. Redactarea unei compuneri de 10-15 rânduri în care să se argumenteze că textul citat aparţine speciei literare basmul
Subiectul 2:
Un text la prima vedere din „Enciclopedia lumii vii", de Tudor Opriş.
a. Analiză pe text
b. Redactarea unei compuneri de 10-15 rânduri în care să fie descris un tablou din natură, real sau imaginar
Subiectul si baremul de la Evaluarea Nationala 2011 s-au afisat pe www.Calificativ.ro.Iti dau eu link-ul http://www.calificativ.ro/......01-ai33706
Sjhxjcks întreabă: