| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Acum sunt clasa a 10 a,anul trecut au ramas repetrenti, transferat 10 elevii in total, si acum mai suntem 18 in clasa. Am vazut ca mai vor sa se transfere altii colege,este posibil sa se desfinteze clasa pe baza altor transferurii,ci nu pe (corigente, repetentie)?
Multumesc;

2 răspunsuri:
| Kanajambe69 a răspuns:

Mi-a fost cam greu sa inteleg ce ai scris aici; ar trebui sa te pui sa inveti limba romana, ca vei da BAC-ul din ea.
Ca raspuns la intrebarea ta (daca am inteles-o bine), intr-o clasa de liceu trebuie sa fie minim 12 elevi ca aceasta sa poata functiona.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este posibil, daca numarul de elevi din clasa scade sub numarul minim prevazut de legea 1/2011, a educatiei nationale, acesta fiind de 15 elevi dar inspectoratul scolar judetean poate aproba sa functioneze si cu mai putini, citez:
"ART. 63.(1) În învăţământul preuniversitar, formaţiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, după cum urmează:  
e) învăţământul liceal şi profesional: clasa cuprinde în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 30;  
(3) În situaţii excepţionale, formaţiunile de preşcolari din grupa mare sau de elevi pot funcţiona sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări corespunzătoare, ţinând seama de încadrarea în costul standard per elev şi în numărul maxim de posturi aprobat pentru învăţământul preuniversitar la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti."