| Elena1234456 a întrebat:

Ce inseamna multimea numerelor Z? Imi puteti da exemple de numere care fac parte din aceasta multime? Am nevoie foarte mare pentru a rezolva ecuatia x-2 totul pe x+2 apartinand multimii Z.Imi puteti rezolva si mie ecuatia va rog?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

N e multimea numerelor naturale, pe care le folosim in mod curent. De la 0 la infinit. Z e o multime care include si pe astea, naturale, si oglinzile lor, numerele negative. Asa ca se intinde de la minus infinit la plus infinit, insa numai nume intregi:1, 2, de-astea. Nu si fractii, radicali etc.

| TeKs2911 a răspuns (pentru psiholoaga):

Foarte bun raspunsul m-o ajutat foarte mult...mersi

25 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Citeste lectia la matematica privind multimile de numere. Acolo este definitia exacta a multimii Z. Pun pariu ca daca citesti lectia cu mare atentie de 4-5 ori, apoi rezolvi pe un caiet toate exercitiil din acrte de la aceasta lectie, la sfarsit vei putea rezolva si exercitiul dat.

| costyn162 a răspuns:

Multimea numerelor intregi... cele naturale pe care le folosim obisnoit la care se adauga si cele negative.cu "-" in fata...

| Elena1234456 explică:

E din caietul de vacanta sad.

| Elena1234456 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

| Elly4all a răspuns:

Multimea Z = {- infinit,-3; -2; 0; 1; 2; 3 pana la + infinit}
Multimea Z*={ toate nr de mai sus plus infint, dar fara o}

| Elly4all a răspuns:

Multimea Z = {- infinit,-3; -2; 0; 1; 2; 3 pana la + infinit}
Multimea Z*={ toate nr de mai sus plus infint, dar fara o}

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Iar teme... rolling eyes
off scoala astano talking

| NoName0011 a răspuns:

Z multimea numerelo intregi big grin Z={...-n...-4,-3,-2,-1, 0, 1, 2, 3...+n,...}... N(multimea nr.naturale) ii inclus in Z(multimea numerelor intregi)... deci ori ce numar al lui N ii apartine si lui z... SPER sa intelegi :*...bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da` mai copiati si voi temele in clasa, in pauza!laughinglaughingTot atata...oh go on.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multzimea numerelor intregi
sx{+ si - 1;+si - 2; etc}

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multimea numerelor Z reprezinta multimea numerelor intregi ( de la - infinit pana la + infinit). Fata de multimea N (a numerelor naturale), aceasta contine si numere negative. Ex. de nr. intregi: (-8454; -75; -8; 0; 7; 85; 924). Te ajut si cu celelalte multimi: multimea Q reprezinta multimea numerelor rationale, care o include pe Z, dar care are si numere fractionare (ex. 5/4; -8, 7 etc.; Aceasta multime nu contine radicali!). Multimea R reprezinta multimea numerelor reale si contine multimea Q, dar si radicali. Uite o schema:

N -> inclus in Z -> inclus in Q -> inclus in R.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este multimea nr care au si minus!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica 2 si -2 sau 3si -3

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebare? in asta se includ si fractiile?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stui nici eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N este multimea nr. naturale, pe care in mod curent este de la 0 la infinit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok dar care e Z x Z?

| anonimamicutza a răspuns (pentru anonim_4396):

ZxZ inseamna perichi de numere din multimea Z ex (10, 1) (1, 2) si tot asa sunt o infinitate de perechide acest fel. ZxZ este de obicei o pereche de numere care este cautata in problema

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ms

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai Z={...,-3,-2,-1, 0,+1,+2,+3...}
si cum poti observa ca numerele naturale intra in alcatuirea multimii numerelor intregi=>N inclus in Z; Z inclus in Q; Q inclus in R si R inclus in C(multimea nr complexe).
da.aici se incadreaza si fractiile.depinde daca ele au rezultat nr natural sau intreg ca daca sunt nr cu virgula nu se incadreaza in Z.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La fel am si eu doar ca x+3 supra x+2

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Z inseamna multimea nr.intregi si cuprinde intervalul minus infinit pana la
plus infinit. exemple de nr. din z:-3;-7;-890; 0;+6;+85;+654

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Mau ajutat foarte mult.

| BlayZeR a răspuns:

Z=numerele intregi (-3,-2,-1,1,2,35,74...):d
bafta!