| Ionut6999 a întrebat:

Am si eu o intrebare. In al doilea razboi mondial, principalele conflicte militare au fost intre SUA cu Japonia si Germania impreuna cu Italia impotriva Europei. Au fost conflicte militare intre SUA si Germania? Imi puteti da si o pagina de informatii daca gasiti?

Răspuns Câştigător
| victorr_3274 a răspuns:

Da. Din cate stiam eu, SUA a intrat mai tarziu in razboi, Germania deja isi manca bataie. Informatii, uite aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Al_Doilea_R%C4%83zboi_Mondial. Dupa ce m-am uitat pe ce scrie acolo, vad ca germanii au declarat razboi SUA dupa ce americanii au atacat Japonia. Si se pare ca si americanii au luptat impotriva germanilor la sfarsitul razboiului, cuparasutistii americani si canadieni in 1944. Dar, asta deja era sfarsitul, pentru ca nemtii deja mancasera bataie de la rusi si au suferit pagube mari.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca au fost. La inceput SUA a participat la campania din Africa impotriva Afrika Korps german, a continuat apoi in Italia si a avut participarea cea mai mare si conducerea la deschiderea celui de-al II-lea front, incepand cu debarcarea din Normandia - 6 iunie 1944 (Operatiunea Overlord) si pana la victorie. Pe ro.wikipedia.org o sa gasesti date despre razboi si despre campaniile enumerate de mine. Numai bine!

| MarianFCD a răspuns:

Salutare. SUA s-a alaturat celui de-al doilea razboi mondial ceva mai tarziu, mai exact cand Japonia si Germania au facut o declaratie ofticiala de razboi. Raspunsul e da!