| Adinnnaa a întrebat:

Am si eu o intrebare la care doresc si o explicatie daca se poate... am tot vazut si m-am tot gandit in toate felurile. Cuvinte gen "frumoaso/frumoas-o" sau "inteligento/inteligent-o" genul acesta care are "o" la sfarsit. Cum se scriu ele defaptt? legat sau dezlegat? eu pana acuma foloseam legat pentru ca stiam de ex daca zic.e frumoaso, si daca ar fi sa fie cu cratima.ma gandesc la masclin cum scriu? frumosu-le? ...Lamuriti-ma si pe mine va rog frumos!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se scrie LEGAT. nu poți să zici frumoas-o (pe ea "o"). nu e ca și cum ai zice prinde-o (pe ea "o" prinzi), complimentele se scriu legat laughing deci nu te lua după analfabeți.

2 răspunsuri:
| DenisejUSTmE a răspuns:

Hey. Se scriu legat. Litera "o" nu este pronume, ci face parte din alcatuirea cuvantului. In cuvintele "arunc-o", "-o" este pronume personal, persoana a III-a, gen feminin, numar singular, cu functia sintactica de Complement direct. Cand vine vorba de pronume atunci da, scrii dezlegat, dar daca e un simplu adjectiv scrii legat, indiferent daca e gen masculin sau gen feminin. thumbs up Bafta! Sper ca ai inteles. happy