Tu ceri un sfat pentru o situatie care seamana cu un joc de noroc!(s-ar putea ca, sfaturile primite sa nu te ajute sa extragi " numarul castigator"--- nici chiar al meu!)
Sfatul meu este ca sa platesti si sa ramai la facultatea la care ai intrat pantru ca :
* locul 30 pe listele de asteptare nu cred ca iti confera prea multe sanse
* chestia cu "listele de asteptare" este facuta numai in avantajul institutiei de invatamant!
* nu poti sa te folosesti de avantajul" datei limita de depunere a cererii de inscriere"( cand, de regula, se face si plata primei rate)pentru ca facultatile apartin aceleiasi univ. iar aia din senatul universitatii nu-s prosti( vor dispune, prin hotarare, aceleasi date de depunere a cererii de inscriere valabile tuturor facultatilor componente!)
*uneori, facultatea la care toata lumea da navala NU se adevareste a fi cea mai inspirata alegere( ramai cu diploma in sertar, piata muncii fiind suprasaturata de oferta in acea meserie)
*dupa 1 an de cursuri/examene la fac. la care ai fost admis, vei stii in ce ape te scalzi, vei fi "calit" de exercitiul invatarii cantitative/calitative si vei putea decide :continui sau te opresti!
Succes si numai bine!
Este greu de dat un sfat bun, oricum este decizia ta. Ca o parere, mi se pare ca locul 30 este destul de departe si este greu de crezut ca o sa renunte 30 dintre cei intrati. Stii si tu zicala cu vrabia din mana si cioara de pe gard. Succes si numai bine!
Daca tu crezi ca rationamentul tau iti da o sansa, risca!--- se zice ca:" daca nu risti, nu castigi "! Sa ai noroc!
Deci de dat banii toate facultatile au acest drept de a ti inapoia dar trebuie sa umbli dupa niste acte...dar o sa ti dea in sfarsit
La prima faza (cand au trebuit sa vina sa-si depuna optiunea cei care au intrat pe locurile fara taxa) au renuntat/ nu s-au prezentat cam 20-30 de persoane la fiecare domeniu din cadru facultatii. Ma gandesc ca daca de la a 2 a lista au ramas cu 20-30 mai putini, plus faptul ca mai sunt 2 liste de afisat, plus ca acum trebuie sa-si depuna optiunea cei la CU TAXA, care au pus la 3-4 optiuni, ma gandesc ca am sanse.Nu?