Daca la aceste sase olimpiade n-ai obtinut nici macar o mentiune, nu are rost sa te mai duci in continuare.Nimeni nu te poate obliga. Dar daca ai obtinut fie si o diploma de participare, merita sa te duci pentru ca orice document care atesta un anumit talent, poate sa te ajute intr-o eventuala participare la vreun interviu pentru obtinerea unui loc intr-o Universitate, candva.Astazi se pune mare accent pe ceea ce se numeste "portofoliu"si care este un fel de colectie de acte doveditoare. Daca profesorul tau de matematica te-a inscris la o olimpiada, inseamna ca stii ceva matematica.Si,daca-i asa, e pacat sa nu folosesti ocazia.
Daca nu iti place materia nu are sens sa te duci la olimpiada.Stiu colegi care au 10 la matematica si nu se duc la olimpiada pentru ca nu le place
Pana la urma participarea la olimpiada ar trebui sa fie la alegerea elevului si nu din obligatie
La reprezentarea profesorilor
isi fac si ei reputatie mai buna de pe urma elevului, dar si elevul are acolo un +
Pai ne ajuta sa ne imbunatatim performantele, sa ne obisnuim cu atmosfera de examen(astfel pregatindu-ne pentru examenele ce vor urma). De asemenea, crestem in ochii profesorilor, iar unii rasplatesc pregatirea pentru olimpiade si participarea la acestea cu puncte in plus si chiar cu note de 10.Plus ca daca ai rezultate bune te lauda toata cancelaria.
Dar nimeni nu trebuie sa mearga la olimpiada daca nu vrea.Participa doar cine doreste.
Si eu sunt pe cls a6a si am fost la 2olimpiade de mate si la 1 de romana dar am facut un punctaj foarte mic deoarece nu am facut probleme din alea la scoala
Nu trebuie sa te duci neaparat. Cele mai importante olimpiade si activitati extrascolare care te pot ajuta la CV sau daca vrei sa pleci in afara sunt acelea din liceu. Cu toate ca si olimpiadele de acum te ajuta. Iti antrenezi creierul si in felul asta ai sa devii din ce in ce mai buna la olimpiadele urmatoare.
anonim_4396 întreabă:
roberta7087 întreabă:
Adi1987 întreabă: