anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare pluto pan la urma e planeta sau un asteroid natural cum e luna pentru Pamant?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Luna este satelit, nu asteroid. Pluto este planeta. Asta pina de curind. oricum. Pentru ca mai nou, oamenii de stiinta au considerat ca ar trebui scoasa din categoria planetelor. Totusi oamenii de stiinta nu o singura data au dat-o in bara. Eu tind sa cred in continuare ca Pluto este o planeta. Desi de mai mici dimensiuni.

4 răspunsuri:
nony
| nony a răspuns:

Pluto a intrat in categoria planetelor pitice.Nu este asteroid, pentru ca nu orbiteaza in jurul nici unei planete mai mari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pluto e o planeta. Iar luna nu e asteroid naturac, ci SATELIT natural.Asteroizii, numiţi şi planete minore sau planetoizi, sunt corpuri cereşti mai mici decât planetele, dar mai mari decât meteoriţii (care pot avea diametrul de 10 metri sau mai puţin), şi nu sunt comete. Deosebirea dintre asteroizi şi comete se face în momentul în care este descoperit corpul, după aparenţa vizuală: cometele trebuie să aibă o "coamă" perceptibilă (o "atmosferă" densă), în timp ce asteroizii nu au aşa ceva.

| amaadina a răspuns:

Pluto este o planetabig grin.

| carminaburana43 a răspuns:

Planeta in mod sigur-desi mica dar 100%planeta.