Răspuns pentru @ sabicsuu32 @
Trebuie să cumperi niște cărți de matematică, de fizică, de chimie, despre calculatoare și să te apuci să înveți din ele.
Deci nu să fugi de muncă, ci să muncești.
O să ai o vacanță și în vacanța asta vei putea învăța zilnic 10-12 sau 12-14 ore din 24, și la urmă o să vezi că pricepi și că înțelegi!
Nu pot sa spun ca"m-am rupt" invatand intens la mate, fizica sau chimie.doar ca acest profil ma chinuie
După ce mi-ai dat funda, ți-am mai scris și altele, despre care am crezut, că ai nevoie.
Citește tot cea ce ți-am scris în plus, că te vor ajuta și în nici un caz să nu renunți la liceul real mate-info pentru nefolositorul Uman.
Învață cât poți de mult în vacanța asta!
Spor la învățat!
Vorbește cu ăia de la tine de la liceu, dar de ce vrei să te muți de la mate info, care este ceva bun, la prostia aia de stiinte-sociale, care îți va fi fără folos, în viață?
Nu fac fata la mate-info. Eu am o gandire de uman. Am fost la olimpiada la istorie la romana ma descurc.
Raspuns pentru @ sabicsuu32 @
Am învățat o fată cum să învețe la matematică, că zicea că nu pricepe și asta este valabil și la fizică și la chimie și la multe unde trebuie gândire logică.
Deci prima treabă este să înțelegi ce înseamnă cuvintele din limbajul specific disciplinei.
Deci citește ce i-am scris acestei fete.
http://www.TPU.ro/......au-fundoi/
După asta încearcă să aplici metoda și tu și la fizică și la chimie.
După ce ai să pricepi cum este cu genul proxim și cu diferențele specifice la matematică, fizică și chimie vei învăța din plăcere.
Răspuns pentru @ sabicsuu32 @
„ Nu fac fata la mate-info.
Eu am o gandire de uman."
Nici nu vreau să aud așa o prostie!
Dacă poți dă-mi un telefon și să vorbim mai multe nr
""" 021-260.26.10. """
Dacă nu ești din București te costă mai mult, să suni în București, dar să nu faci prostia să te muți la uman!
Cei mai buni ziariști de televiziune și de presă scrisă din România sunt absolvenți de de real, cu umanul nu faci nimic, în viață!
Răspuns pentru @ sabicsuu32 @
Este de neacceptat să declari nu mă duce capul să pricep lucruri logice.
Nu ai știut cum să înveți, nu ai învățat sistematic, s-au acumulat în timp goluri și nu mai pricepi din cauza golurilor acumulate.
Nu trebuie să fugi de muncă, ci să "rupi pisica".
Ei decizia că începând de astăzi, copăcel, copăcel, te apuci să înveți ce nu ai învățat, când trebuia.
Eu îți recomand să citești ce ți-am scris , și să cauți să acoperi, din golurile acumulate în anii anteriori .
În științele exacte se vehiculează cu definiri și definiții .
Orișice noțiune nou introdusă trebuie minimal definită.
Noțiunea nou introdusă trebuie definită cu gen proxim și cu diferențe specifice.
Genul proxim este mulțimea imediat mai mare și diferențele specifice sunt cea ce face să poți preciza și determina corect mulțimea despre care vorbești.
Este mult prea mult de scris, dar în fine .
Exemplu pătratul este un dreptunghi cu două laturi alăturate egale.
La dreptunghi laturile opuse, sunt oricum paralele și egale, fiind paralelogram.
Dacă are două laturi alăturate = atunci are toate laturile =.
să caut definiția de dicționar pentru pătrat
Pătratul reprezintă poligonul regulat cu patru laturi și, în același timp, un caz particular de romb și dreptunghi.
Proprietăți
laturile opuse sunt paralele;( că este paralelogram)
toate laturile sunt egale; (că este romb )
toate unghiurile sunt drepte; (că este dreptunghi)
laturile alăturate sunt perpendiculare;( că este dreptunghi )
arie este egală cu pătratul laturii;( este un dreptunghi cu toate laturile =)
arie este egala cu produsul diagonalelor împărțit la 2
perimetrul este egal cu latura înmulțită cu 4;( este romb)
diagonalele sunt congruente și perpendiculare; (este romb )
diagonalele sunt și bisectoarele unghiurilor;
mijloacele laturilor formează un alt pătrat;
are 4 axe de simetrie.
( definire cam superficială fără gen proxim și fără diferențe specifice)
Să vedem cum definesc ei dreptunghiul și rombul.
Dreptunghiul reprezintă un caz particular de paralelogram, având toate unghiurile drepte. Paralelogramul are oricum unghiurile opuse =.
Dreptunghiul este paralelogramul care are 2 unghiuri alăturate = cu 90 de grade, și atunci obligatoriu toate unghiurile sunt =cu 90 de grade.
De aici rezultă că are toate unghiurile egale cu 90 de grade.=are toate unghiurile drepte cum au scris ei.
Rombul reprezintă un caz particular de paralelogram, având toate laturile egale.
Rombul reprezintă un caz particular de paralelogram, având 2 laturi alăturate / lipite =, și de aici deduci că are toate laturile egale.
Totdeauna când întâlnești noțiuni noi în matematică , fizică, chimie trebuie trebuie să te gândești la genul proxim și la diferențele specifice.
Să revin la pătrat .
Toate dreptunghiurile care nu au toate laturile = nu sunt pătrate. Și acum știu să separ pătratele de restul de dreptunghiuri .
Pătratele sunt romburile care au toate unghiurile drepte , iar restul de romburi nu sunt pătrate.
Aceste caracteristici ne fac să pricepem ce înseamnă pătrate, dacă știm ce înseamnă romb , respectiv ce înseamnă dreptunghi.
Dacă nu avem în cap nici definițiile pentru dreptunghi și nici pentru romb și nici nu știm ce sunt alea, mulțimea fals imediat mai mare ar fi mulțimea paralelogramelor și atunci băgăm mai multe diferențe specifice, dacă ne raportăm ca mulțime cunoscută la mulțimea paralelogramelor . Deci pătratul este paralelogramul cu toate unghiurile drepte și cu toate laturile =., ar fi fost suficient să zic pătratul este paralelogramul cu 2 unghiuri, alăturate unei laturi drepte, că din definițiile de la paralelogram rezulta că toate unghiurile drepte și cu 2 laturi alăturate = , că rezulta că toate laturile sunt egale, că la paralelogram laturile opuse sunt paralele și =.
Dacă nu știu nici ce este aia paralelogram dar știu ce este acela un patrulater (convex ) , voi spune că pătratul este patrulaterul ( convex ) cu toate laturile egale, cu toate unghiurile drepte și cu laturile opuse paralele și evident egale.
După ce vei înțelege matematica și fizica și chimia vor începe să îți placă și nu vei mai vrea, să fugi de ele.
Deseori problemele de la matematică și de la fizică și de la chimie, sunt simple aplicații ale teoriei.
Textul este redactat în limbajul în care am învățat noi .
Manuale noi de matematică, se pare că folosesc un limbaj mai „elevat ", nu mai sunt unghiuri egale, ci de măsuri egale și 2 triunghiuri nu mai sunt egale ci sunt congruente și alte prostii de astea, ca să nu priceapă elevul nimic.
Acest tip de a defini noțiunile merge pentru orișicare disciplină științifică.
Să zic că vreau să definesc tigrul siberian. Mulțimea mai mare este mulțimea tigrilor, mulțimea și mai mare este mulțimea felinelor // felidelor, mulțimea mamiferelor asemănătoare cu pisica. , mulțimea și mai mare este a mamiferelor carnivore, mulțimea și mai mare este cea a mamiferelor, mulțimea și mai mare este a vertebratelor, mulțimea și mai mare este a animalelor.
Hai să definim tigrul , dacă începem să zicem că tigrul este un mamifer carnivor am prea multe diferențe specifice.
Dacă spun că tigrul este o felină asta presupune mamifer carnivor cu gheare retractile, și că seamănă cumva cu o pisică.
Dacă zic că tigrul, ( pantera tigris,?) este din grupul felinelor foarte mari cu arie de răspândire acolo, cu blana maro roșcată orange și cu dungi negre de-a lungul coastelor și deja ne-am format o imagine despre cum trebuie să fie un tigru.
Tot la tigru aș fi putut spune că are și zone cu blană albă și că are și dungi negre și pe membre, gât , cap și coadă, și nu doar pe părțile laterale. Blana albă fiind mai mult în zona burții și în partea interioară a labelor, la cap unde alternează cu blană neagră și maro roșcat și coadă unde de asemenea alternează cu negru și maro roșcat. Varietatea de tigrii siberieni / manciurieni cuprinde exemplare mai mari și cu blana mai groasă ,ca adaptare la zona mai rece în care viețuiesc, decât tigrii de bengal care însă acum sunt cei mai numeroși.
Acum să caut cu google ce scrie la tigru :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tigru
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tigru_siberian
Tigrul (Panthera tigris) este o specie de mamifere răpitoare din familia felinelor, unul dintre cele patru specii ale genului Panthera, reprezentant al subfamiliei felinelor mari. Cuvântul "tigru" provine din grecescul "tigris" care, la rândul său, derivă din "tigri", cuvânt din persana veche, a cărui rădăcină "taig" înseamnă "rapid".[3][4][5]
Coloritul variază de la roșcat la roșcat-brun; abdomenul, pieptul și partea ascunsă a labei sunt de culoare deschisă. La fel, nuanțe deschise are și interiorul urechii. Capul este acoperit de dungi întunecate — de la cafenii la negre. Forma lor și distanța dintre ele variază de la o specie la alta, dar majoritatea tigrilor au peste 100 de dungi.[19]
Așezarea dungilor este unică pentru fiecare individ,[21] deci poate servi la identificarea tigrilor. Funcția de bază a dungilor este de a camufla corpul în timpul vânătorii. Caracteristicile dungilor (lungimea, culoarea etc.) diferă în funcție de regiunea geografică, ceea ce permite divizarea speciei în subspecii. „Schema" dungilor poate fi observată și pe piele.[17] Mai mult, după ce blana este tunsă până la piele părul crește înapoi formând dungi în aceleași locuri în care ele erau înainte.[22]
Deci la fiecare materie, există un vocabular specific, acelei discipline. .
Ca să poți învăța, ceva, trebuie în primul rând să pricepi, ce înveți.
Deci trebuie să îți fie clar, ce înseamnă cuvintele specifice , din disciplina respectivă , ca un prim pas în învățarea acelei discipline.
Deci definirea noțiunilor specifice, unei anumite discipline , cu gen proxim și diferențe specifice, este un prim pas, dar este unul necesar și obligatoriu împotriva învățării superficiale.
Sper că acum, dacă ai citit cu atenție, cea ce ți-am scris, îți este clar că nu trebuie să te ajute nimeni, la matematică, ci trebuie să muncești tu singură.
Eu am luat la Bac 10 și 10 la mate și 10 la fizică , și 9 și 9 la română, fără să mă ajute nimeni.
Am căzut la examenul de admitere la facultate în vară , dar era facultatea de arte plastice, secția pictură, unde erau 7 locuri și eu aveam ochelari sparți și eram și bolnav, în perioada concursului.
În toamnă am dat la altă facultate și la examenul de matematică am luat nota 10, intrând astfel cu 10 la acea facultate, că și la celelalte probe de concurs, am fost notat tot cu 10.
Despre noțiunile în științe, ni s-a explicat în mod suplimentar , numai celor interesați , de conferențiara de metodica predării disciplinei, în anul 4 de facultate.
Ca să pricepem f repede, ea ne-a explicat pe cuvântul om , în conformitate cu teoria evoluționistă.
Omul având ca gen proxim mulțimea primatelor, adică a maimuțelor superioare.
Omul era un primat care nu avea blană ca restul mamiferelor, motiv pentru care purta haine, ca să se protejeze de frig, cu stațiune bipedă, cu capacități și tendințe socio -psiho- afective, capabil să gândească & să își imagineze obiecte utile & să le și realizeze & prin procesele de gândire și datorită vorbirii cu limbaj articulat i s-a dezvoltat creierul, fiind primatul cu cel mai mare creier, și cea mai mare capacitate a cutiei craniene între primatele actuale de pe planeta Terra , iar oamenii în totalitatea lor aparțin subspeciei numite Homo sapiens sapiens. Datorită consumului și utilizării de alimente prelucrate au apărut și modificări la nivelul dentiției oamenilor . A mai dat și alte diferențe specifice : că oamenii își fac locuințe șamd .
Eu ți-am dat alte exemple, care sper că te-au făcut să înțelegi și să pricepi ideea, că de fiecare dată când găsești / întâlnești un cuvânt specific limbajului unei discipline, să te gândești în mintea ta, care este mulțimea mai mare , de preferință imediat mai mare și prin ce se diferențiază de restul elementelor acelei mulțimi.
Definițiile sunt în dicționare foarte bune, definirea ți-o faci tu pentru tine, ca să pricepi despre ce este vorba, și este pentru uzul tău personal.
Dacă dispui de timp, trebuie să compari definirea, pe care ți-ai făcut-o tu, pentru tine, cu definițiile din dicționarele foarte bune și să vezi unde este incorectă sau incompletă definirea elaborată de tine.
Pentru că cei care scriu diverse dicționare, nu știu de treaba cu gen proxim și diferențe specifice , nu exclud posibilitatea ca definirea făcută // elaborată de tine, să fie uneori mai bună, decât ce vei găsii tu, prin diverse dicționare, care nu sunt teribil de bine elaborate.
incearca sa iei exercitiile pas cu pas si sa le gandesti logic. Fara logica nu faci nimic, matematica nu se toceste, nu-i ca romana.
Incearca sa citesti exercitiul si sa il rezolvi pe etape.
Acolo unde ai formule si te impotmolesti, cauta in caietele mai vechi , în cărți sau chiar pe Google, nu contează , găsește-le și aplica-le in exemplul /exercițiul tau.
Eu m-am gândit că nu mai ai cărțile din anii anteriori și în acest context ți-am recomandat să îți cumperi din librării și anticariate diverse cărți care tratează aceleași subiecte.Îți subliniezi cu un creion tare H cuvintele pe care le consideri că sunt specifice limbajului disciplinei și te gândești care este genul proxim și care sunt diferențele specifice și în limita timpului disponibil cauți cu Google.ro definiții date de alții la cuvântul respectiv. Eu nu mai lucrez cu sistemul de operare Windows, ci cu sistemul de operare Ubuntu Linux, și cu navigatoarele de internet Firerfox & cu Chromium Web Browser. Când folosesc navigatorul Chrome, dau clic dreapta și am și facilitatea căutare cu Google. Dacă este un site în limbă străină îmi mai face uneori și traducerea automată. Nu este teribil de bună dar este utilă, dacă nu pricep traducerea automată, am facilitatea să prezinte originalul și citesc în engleză și îmi traduc singur.
Dacă crezi că ai nevoie, o să încerc să îți explic altfel.
Ei o foaie de hârtie, și culori. desenezi trei cercuri concentrice sau oricum unul în altul. Pe cel mai mic care este în interiorul îl colorezi cu roșu, pe cel mijlociu cu portocaliu, care are în el cercul roșu și este încă unul și mai mare care conține cercurile roși și portocaliu, și colorezi cu galben. Deci coroana exterioară este galbenă, coroana mijlocie este Orange, și cercul mic interior roșu.
Mulțimea roșie o numim X,
Mulțimea următoare mai mare formată din mulțimea portocalie +cercul roșu, o numim mulțimea Y
Mulțimea și mai mare Z, are în compunerea sa mulțimea Y și coroana galbenă.
Definirea implică stabilirea lui X care are elementele x.
Avem mulțimea Y cu elemente y, și mulțimea Z cu elemente de tip z. Coroana Orange o denumim mulțimea A și coroana galbenă cu mulțimea B.
Revenind la exemplul cu oamenii X este mulțimea oamenilor, Y mulțimea primatelor și Z maimuțele., iar foaia de hârtie sunt mamiferele.
Diferențele specifice sunt propozițiile care te determină să separi oamenii de restul primatelor.
Elementele de tip a sunt alte primate, care nu sunt oameni, și elementele de tip b sunt maimuțele care nu sunt primate.
Dacă nu știu ce sunt alea primate atunci am ca gen proxim maimuțele și am mai multe diferențe specifice ca să definesc oamenii.
Dacă nu cunosc mulțimea maimuțelor trebuie să mă raportez la mamifere și am nevoie de și mai multe diferențe specifice.
Indiscutabil vor exista și cuvinte specifice diverselor discipline pe care nu le cunoști și acelea trebuie căutate direct în dicționar.
Sunt dicționare pe net, dar Wikipedia, pentru limba română este cam slab și este preferabil deseori Wikipedia, în engleză.
Nu știu cum stai cu engleza, dar sunt site-uri care te ajută să îți perfecționezi engleza.
O să îți dau niște legături, la asemenea site- uri pentru limba engleză.
Să te trimit la niște site-uri cu cărți de gramatică sau cu lecții de gramatică engleză.
http://www.scribd.com/doc/1138684/Gramatica-limbii-engleze
cartea asta are 294 de pagini și de la pag 4 scrie despre verb și are explicații în limba română.
http://www.cursurigratuite.ro/......mplu_.html
http://www.fituica.com/copiute_fituici/Engleza/3519/Present_Perfect.html
http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar/present-perfect-simple
http://www.cursurigratuite.ro/......mplu_.html
http://www.academia-de-engleza.ro/......rfect.html
http://www.academia-de-engleza.ro/......rfect.html
http://www.englishpage.com/verbpage/presentperfect.html
http://www.cursurigratuite.ro/......inuu_.html
http://www.englishclub.com/......inuous.htm
http://www.academia-de-engleza.ro/......tinuu.html
http://www.academia-de-engleza.ro/......tinuu.html
http://eng-rom.com/index.php?block=main&show=article&art=6&qb=ZW5ncm9t
http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar/present-perfect-progressive
http://www.englishgrammarsecrets.com/presentperfectcontinuous/menu.php
http://www.englishpage.com/verbpage/presentcontinuous.html
http://esl.about.com/od/grammarstructures/a/prescont.htm
http://eng-rom.com/index.php?block=main&show=article&art=7&qb=ZW5ncm9t
http://www.academia-de-engleza.ro/......tinuu.html
http://www.eclecticenglish.com/grammar/PresentContinuous1A.html
http://www.scritube.com/......112411.php
http://www.englishtenseswithcartoons.com/tenses/present_continuous
http://www.youtube.com/watch?v=b7Gw6MFRfLI
Timpul prezent continuu
Ăsta e foarte bun
http://www.englishtenseswithcartoons.com/tenses/present_perfect_cont
http://www.scritube.com/......821116.php
http://www.learnenglish.de/grammar/tensepresperfcont.htm
http://www.learn4good.com/languages/evrd_grammar/presentpcont.htm
http://www.youtube.com/watch?v=N4pvpBK01HI
Prezent Perfect Continuu Tense
http://www.youtube.com/watch?v=6LWutNCRTLQ&feature=fvwrel
Lectii gratuite engleză 12 timpurilor
http://www.youtube.com/watch?v=oqk1qPmtMRE&feature=relmfu
Past Perfect Simple şi Past Perfect timpurilor continuă în limba engleză
http://www.englisch-hilfen.de/en/grammar/pres_perf.htm
http://esl.about.com/library/grammar/blpresperfect.htm
http://www.englishclub.com/grammar/verb-tenses_present-perfect.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Present_perfect
http://www.better-english.com/grammar/presentperfect1.htm
http://www.edufind.com/english/grammar/Tenses4.cfm
http://www.englishgrammarsecrets.com/presentperfect/menu.php
http://www.eclecticenglish.com/grammar/PresentPerfect1A.html
http://www.youtube.com/watch?v=3IMTNomhg-E
Lesson 6a - PRESENT PERFECT - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=doh7BbpC5V4&feature=relmfu
Lesson 6b - PRESENT PERFECT - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=9eA1wmKfEAQ&feature=fvwrel
Lesson 6c - PRESENT PERFECT - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=asq05S5Ijbw&feature=fvwrel
Lesson 6d - PRESENT PERFECT - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=2McNvst-g4o&feature=related
Present Simple Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=3a_batR_DG8&feature=related
The Present Simple Tense
se referă tot la acțiuni prezente și în filmulețe îți explică când se folosește.
http://www.youtube.com/watch?v=u00f2oZJ_eA&feature=fvwrel
Irregular Verbs
Filmulețele cu gramatică de pe youtube îmi par clare și bine făcute.
Ele nu au transcriere fonetică, dar vorbește și auzi vorbirea.
Citește de pe site-urile respective, urmărește filmulețele de pe youtube.com
și citește din cartea de pe site-ul ăsta http://www.scribd.com/doc/1138684/Gramatica-limbii-engleze,
cartea asta are 294 de pagini și de la pag 4 scrie despre verb și are explicații în limba română.
http://www.gramaticaengleza.com/
http://www.gramaticaengleza.com/timpuri-verbale-2/present-perfect-simple/
http://www.gramaticaengleza.com/......ontinuous/
Vezi :
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=1xTreaklNr8
Lesson 4a - The Passive - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=xxHpA2KAUc4&feature=relmfu
Lectia 4a - pasive (continuare) - Gramatica limbii engleze
Lesson 4a - The Passive (continued) - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=gLcqw0xNpmI&feature=relmfu
Lectia 4b - pasive - Gramatica engleză
http://www.youtube.com/watch?v=8Eii2dDrdDY&feature=relmfu
Lesson 5a - SEEM - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=jYxyrZvIFYw&feature=relmfu
Lesson 5b - SEEM - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=rVSlTyulmqY&feature=relmfu
Lesson 5c - R and L - English Pronunciation
http://www.youtube.com/watch?v=cu-HDqVSK0LE&feature=relmfu
Lesson 5c (second part) - R and L - English Pronunciation
http://www.youtube.com/watch?v=0rdF-KUvkwk&feature=related
R + L Exercises: American English Pronunciation
http://www.youtube.com/watch?v=Q5B5YTorYu4&feature=related
Lesson 4 - Verb BE (present) - Basic English Grammar
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Lesson 1 - Basic English Grammar - IT'S/ ITS
http://www.youtube.com/watch?v=GinSHimulAo&feature=relmfu
Lesson 2 - Basic English Grammar - IN/ON as prepositions of time
http://www.youtube.com/watch?v=J5E9SWg6_fw&feature=relmfu
Lesson 3a - The Simple Past Tense - Basic English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=ttjAMb3II_Q&feature=relmfu
Lesson 3b - The Simple Past Tense - Basic English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=7KWLZELf1Sk&feature=relmfu
Lesson 3c - The Simple Past Tense - Basic English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=Qp70cSK9hxo&feature=relmfu
Lesson 3d - The Simple Past Tense - Basic English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=l8q30E7-eNc&feature=related
Lesson 6a -- Prepositions -- Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=clDL8QfKzmA&feature=relmfu
Lecţii de 6b - Prepoziţii - greseli comune în limba engleză
Lesson 6b -- Prepositions -- Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=gvycJk6S05c&feature=relmfu
Lesson 7a - WHETHER - Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=Z5K5iLClaYg&feature=relmfu
Lesson 7b - WHETHER - Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=H7a5OdSYNwI&feature=relmfu
Lesson 8, Part 1 - USED TO - Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=D37PHHiW_Mo&feature=relmfu
Lesson 8, Part 2 - USED TO - Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=TLeNXRHBnpA&feature=relmfu
Phrasal Verbs (Introduction) - Lesson 17 - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=hcOivE5XH3g&feature=relmfu
Phrasal Verbs (Structure) - Lesson 18 - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=myoGqVpwKm8&feature=relmfu
Phrasal Verbs (Pronunciation) - Lesson 19 - English Grammar
http://www.youtube.com/watch?v=4wpjb5rvFZA&feature=related
English Grammar - All about phrasal verbs!
http://www.youtube.com/watch?v=yeOA1bUCQy4&feature=related
Lesson 9, Part 1 - TOO / ENOUGH - Common Mistakes in English
http://www.youtube.com/watch?v=aBkOekfbBfc&feature=relmfu
Lesson 9, Part 2 - TOO/ ENOUGH - Common Mistakes in English
Pe Youtube sunt foarte multe filmulețe care te ajută să înveți / să îți perfecționezi engleza.
Hey I found a nice website with notes about tenses in English. It is nicely explained here and there are also short videos:for example present perfect continuous ://szkolajezyk.pl/angielski-od-podstaw/present-perfect-continuous/
Profesorii voștri vă pun mai nou să scrieți diverse la calculator.
Unii folosesc softul foarte scump Office de la Microsoft.
Sunt și unele gratis .
Citește ce am scris eu aici :
http://www.TPU.ro/......sa-fac-un/
Vezi și :
http://www.libreoffice.org/
http://www.libreoffice.org/download
http://www.libreoffice.org/get-help/documentation/
Softul și toată documentația îți consumă mai puțin de 250 de MB, pe hard, și dacă cunoști cât de cât engleza te vei descurca ușor.
Este și gratuit totul , adică nu costă bani.
Sunt sau cred că ar trebui să fie , și niște site-uri de unde să poți descărca gratis, documentație pentru Word 2007, dar acum îmi este lene să îți caut asemenea site-uri.
Eu folosesc Libre Office în română că am sistemul de operare Ubuntu Linux , instalat în limba română.
Și ăsta a venit și cu Libre Office în română, am renunțat la sistemul de operare Windows, că folosesc Ubuntu Linux, dar ăsta Libre Office, are și versiuni cu terminația exe specifice pentru Windows-uri.
Și Libre Office și Open Office, permit salvări în format doc. care pot să fie citite cu Word.
Și Open Office, este gratis și are și documentație în limba română , citește ce am scris eu aici , acestei persoane.
http://www.TPU.ro/......ice-ul-pe/
După ce descarci softul
și îl instalezi
http://download.cnet.com/OpenOffice-org/3000-18483_4-10263109.html
citești de aici :
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/GS-Master.pdf
http://ro.openoffice.org/about-documentation.html#tabel
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/GS-Master.pdf
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/0101GS-WhatIsOOo_RO_01.pdf
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/StartingOOo_RO.pdf
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/Menus_Toolbars_RO.pdf
http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/GetStartedImpress_RO.pdf
http://ro.openoffice.org/......ath_RO.pdf
http://download.openoffice.org/index.html
http://ro.openoffice.org/
http://extensions.services.openoffice.org/
http://extensions.services.openoffice.org/en/highestratedreal?page=1
http://lingucomponent.openoffice.org/download_dictionary.html
http://templates.services.openoffice.org/
http://openoffice.org/projects/documentation/downloads
de aici descarci pdf-uri în engleză despre o.o.
http://openoffice.org/....../downloads
http://openoffice.org/......sentations
http://openoffice.org/......sentations
http://openoffice.org/......roject.pdf
http://ro.openoffice.org/doc/user_faq/various_topics/index.html
http://ro.openoffice.org/doc/user_faq/presentation/index.html
http://ro.openoffice.org/doc/spreadsheet/calc5_ro.html
http://ro.openoffice.org/doc/spreadsheet/calc5_ro.html#1
http://ro.openoffice.org/doc/spreadsheet/calc5_ro.html#3
http://ro.openoffice.org/doc/spreadsheet/calc6_ro.html
http://ro.openoffice.org/doc/drawing_graphics/draw1_RO.html
http://documentation.openoffice.org/online_help/index.html
http://documentation.openoffice.org/online_help/OOo2HelpAuthoring.pdf
http://templates.services.openoffice.org/
http://templates.services.openoffice.org/en/templates/education
http://ro-ooo.blogspot.com/
http://www.tutorialsforopenoffice.org/
http://www.tutorialsforopenoffice.org/category_index/Index.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/category_index/presentation.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/tutorial/What_Is_Impress.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......press.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......press.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/tutorial
/What_Is_Impress.html#3.To%20Watch%20%22My%20Slide%20Show%E2%80%9D%20at%20a%20Later%20Time%20|outline
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......lates.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......lates.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......lates.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......lates.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......lates.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......cally.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......ation.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/tutorial/Fontwork_Gallery.html
http://www.tutorialsforopenoffice.org/......ation.html
http://www.libreoffice.org/download/
http://www.documentfoundation.org/
http://go-oo.org/
http://www.libreoffice.org/
http://translate.google.ro/....../translate
http://www.open-office-download.net/
http://translate.google.ro/....../translate
http://www.libreoffice.org/
http://translate.google.ro/....../translate
http://translate.google.ro/....../translate
http://www.ecronicar.ro/......are-linux/
http://en.wikipedia.org/wiki/LibreOffice
http://translate.google.ro/....../translate
http://translate.google.ro/....../translate
http://translate.google.ro/....../translate
http://translate.google.ro/....../translate
sBQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=10&ved=0CHoQ7gEwCQ&prev=/search%3Fq%3Dlibra%2Boffice%2Bvs%2Bopenoffice%26hl%3Dro%26biw%3D1920%26bih%3D992%26prmd%3Divnsfd
http://translate.google.ro/....../translate
Dacă țin bine minte Libre Office are circa 194 de MB iar Open Office circa 160 MB, în versiunile pentru Windows.
http://www.filehippo.com/download_libreoffice/
Poți să descarci și softurile și Documentația pentru Libre Office și Open Office.
Sunt gratis și au documentația gratis.
Fiind elevă la mate - info îți recomand să te înveți să lucrezi cu Linux-uri care sunt gratis și cu softurile pentru ele, că în următorii 10 ani nu vei avea bani să folosești softuri scumpe și sisteme de operare scumpe, de o manieră corectă.
Sistemele Linux nu au parte de viruși și de alte mizerii informatice.
Este mai greu să lucrezi cu linux-uri, dar eu am trecut pe Kiwi ( Ubuntu Linux,) fără să citesc nimic despre el și m-am descurcat totuși.
După asta a venit unul care zicea că Ubuntu Linux este mai bun și până la urmă m-am descurcat și cu ăsta tot fără să citesc nimic, despre el.
Dacă vrei să le folosești la justa valoare trebuie să înveți despre ele.
Din nefericire documentația este majoritar în limba engleză.
Va trebui să înveți și despre C++, despre C++ pentru Linux și alte lucruri legate de softurile și limbajele pentru Ubuntu Linux, că se pare că ăsta este unul dintre cele mai bune linux-uri.
Dacă vei căuta pe net vei găsii și documentație pentru ele, eu mi-am găsit, dar nu am parcurs-o încă, fiind majoritar în limba engleză.
Succes +spor la treabă.
Curiosul999 întreabă: