| Crisu a întrebat:

Am si eu o problema, azi am dat teza la mate si am avut la un momentdat un exercitsiu gen "Daca o dreapta este paralela cu un plan, atunci dreapta e paralela cu orice dreapta din plan", iar noi trebuia sa spunem daca e adevarat sau nu.Am primit mai multe raspunsuri...si de A si de F, voi ce spuneti?
[funda]
p. s. dar sa si motivatsi.

Răspuns Câştigător
| ii a răspuns:

Adevarat. Pentru ca paralel inseamna ca nu au nici-un punct comun. si daca iei fiecare dreata din plan si o pui langa dreapta e clar ca sunt paralelewinking
nu stiu daca ai inteles dar stiu sigur ca e adevarat.winking
fuunda?batting eyelashes

8 răspunsuri:
| Laurentziu a răspuns:

Este adevarat aceasta fiind si o teorema!

| Anonima_5812 a răspuns:

Adevaratbig grin

| Xab a răspuns:

Este adevarat.Si asta o spune teoria paralelitatii unei drepte cu planul.

| Radioactive a răspuns:

Nu neaparat, dreapta e paralela cu planul, caci spre exemplu dreapta e deci orizontala si in plan avem o dreapta verticala, atunci dreapta data nu mai e paralela cu cea din plan!

Oh, ai scapat de teze! Eu mai am cateva zile!

| Allemsp a răspuns:

A pentru ca am invatat noi

| asdaf a răspuns:

Fals(deoarace poate sa existe in acel plan drepte care sa fie si perpenticularel; gen +)

| Shery a răspuns:

Este adevarat. Este reciproca teoremei paralelei dreptei cu planul. Caci teorema spune ca Daca o dreapta exterioara unui plan este paralela cu o dreapta din acel plan, atunci ea este paralela cu planul respectiv(daca imi aduc eu bine aminte din generala).

| Crisu explică:

Dreptele perpendiculare asa + nu au nici o treaba.alea sunt perpendiculare intre ele tongue