| Dragosdoar a întrebat:

Am si eu o problema cu ideea asta de latinitate a romanilor. Noi o tinem musai una si buna ca suntem "latini". Fara suparare,dar in afara de limba eu nu mai stiu la ce suntem latini. Tot ceea ce vad in cultura si folclorul nostru sunt forte multe influente din partea fratilor nostri balcanici/est-europeni la haine, muzica,obiceiuri etc. Hai ca l-om avea si pe Decebal pe alocuri asa ca sa zici ca suntem ceva daci,dar nici macar nu-l pomenim in imn. Zicem tot Traian,cu toate ca a venit pe aici strict pentru "oportunitati",nu ca sa formeze el poporul roman.
Parerea mea e ca suntem pur si simplu o mixtura de popoare est europene/balcanice, astea cu latini o spunem si noi ca sa ne laudam ca ne tragem din cei "civilizati si mandri"- cu toate ca nu vad unde ar fi problema daca am recunoaste ca suntem est europeni puri- in rest, latini mi se par spaniloi si italieni. Voi ce ziceti? Cand va duceti in Moldova vedeti asa mare latinitate laughing?

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Latinii sant columbienii si aia din america latina. Europenii mai mult par mamiferi salbatici flamanzi dupa carne. Pe vremuri am fost latini acum est europeni

| Dragosdoar explică (pentru mgtow):

Cam asta ma gandeam si eu>am fost ceva latini, dar cu timpul ne am mai amestecat.

| relian a răspuns (pentru Dragosdoar):

E ok sa iti dai cu presupusu,dar e naspa cand incurci avioanele cu submarinele,vorba cuiva laughing Ce legatura are limba cu prefectura ca eu nu vad? Romanii is albi,asta daca te referi ca rasa,albi is si italieni si spaniolii si germani,englezi si toata europa.
Ce spui tu ca erau latini, se referea la limba vorbita, deci daca aia vorbeau latina nu erau latini, gen ca daca vorbim romana sintem romani.
Ai pe vremuri vorbeau latina si erau romani laughing chestiile astea is doara niste titulaturi, nimic altceva, niste nume care aratau de unde proveneau acei oameni ca loc.

Astazi unde mai vezi tu triburi distincte? Lumea sa omogenizat nu de ieri de azi ci de f multi ani.
Am fost latini dar neam mai amestecat zici tu.Arata cand oamenii nu s-au amestecat poti?
Daca sustii ca dacii s-au amestecat cu romanii, romanii care erau de toate neamurile laughing poti spune ca cea rezultat erau latini?

Tu intr-adevar ai o problema asa cum spui, pui intrebari fara sens laughing sau mai bine zis nu prea esti informat.

| Wr3nch a răspuns:

Acum si tu, trebuie sa ne flexam si noil ca suntem mai buni ca restul est-europenilor. Asta cu romaninatea romanilor sa discutat intens, dar se tine cu dinti de faptul ca am fost romanizati si civilizati, dupa cum scrie aici
https://sites.google.com/site/istorieconsultatiionline/home/teme/tema-1

| Dragosdoar explică (pentru Wr3nch):

Pai stai asa, cum ne au civilizato romanii? Ce dacii nu erau civilizati?

| Wr3nch a răspuns (pentru Dragosdoar):

Nu dupa romanilaughing Ca au reformat tot, administratie, sistem legal, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fete si religie. Crestinismul este latin.

| Dragosdoar explică (pentru anonim_4396):

Cred ca te referi la crestinismul catolic, ca la crestinismu ortodox ne luam de mana cu rusnacii

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Rusii nu mai sunt crestini, sunt mai mult budhisti sau pagani, au si alte culte. Iar actualul lor guvern nu mai accepta religia asta.
Edit: Am omis ateismul.

| Dragosdoar explică (pentru anonim_4396):

Pai du te in rusia, sa vezi cate biserici au

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragosdoar):

De ce sa ma duc eu in rusia? Esti sigur ca stii ce se intampla azi in rusia cu crestinii?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Actualul guvern al rusilor e mina in mina cu biserica. Orice dictatura are nevoie de suportul religiei dominante. https://www.firstthings.com/......d-mr-putin

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu stiu rusi, sunt mai exagerati decat aici, nu au nici o treaba cu biserica.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Faptul ca stii tu rusi e irelevant, e ca si cum cineva care stie niste romani educati care au ajuns pe afara ar zice ca imbecilii aia de prin Vaslui sau Teleorman nu exista.

| EntertainYou a răspuns:

Si la intrebarea despre Selly si la intrebarea asta ai obiceiul nesabuit de a-ti raspunde deja singur.

| Dragosdoar explică (pentru EntertainYou):

Imi dau cu opinie mea, dupa le astept pe celelalte, e o dezbatere, mie asa imi place

| Pantagruel a răspuns:

Exista o alta teorie interesanta. Latinii pleaca de unde din zona Daciei.
Atunci cand imparatul roman Traian a venit cu intentie de razboi in Dacia lui Decebal zicea : "ma intorc in tara strabunilor mei."
Bineinteles, fel si fel de pseudo-istorici ne refuza cunoasterea adevarului complet deoarece noi suntem doar romani, sclavii europei pe 1000 de euro, cei care iti cultiva tie legumele. Nu e nici un interest ca noi sa avem demnitate, identitate si mandrie nationala.
Si apropo, las-o moale cu denigrarea Moldovei, ca tare bine ne mai pricepem sa ne injuram intre noi, dar cand vine un strain ne pregatim sa-i sarutam inelul.

| Bobby1705 a răspuns:

N-avem nici o treabă cu latina, și alte chestii. La noi, tot putere rămâne micul cu muștar, cartofi prăjiți, haine de firmă absolut originale la jumătate de preț. Că a știut vărul Florin Ceafă-lată undeva el happy o mașină faină, un job decent, și cam aia e happy ceilalți români, care sunt next level, și au rupt Italia, Spania, *Anglea* pe 2000€/£ sunt cei mai realizați happy din păcate sau din fericire, românul va rămâne mereu foarte inventiv. Va căuta mereu soluții să se descurce. Asta din *anbiție* happy avem un avantaj, putem învăța mult mai ușor alte limbi, gen spaniola, italiana, franceza, portugheza. Româna fiind limba cea mai mult inspirată din latină happy în rest, Dumnezeu înainte și să fim noi sănătoși happy