| Crisu a întrebat:

Am si eu o problema de matematica laughing azi am dat teza la mate si am avut o intrebare gen "Daca o dreapta este paralel cu un plan, atunci dreapta este paralela cu orice dreapta din plan..." si pe punctele de suspensie trebuia sa punem adevarat sau fals.Chestia e ca unii au pus A unii F, si nu stiu care e straight face unii zic ca daca e o dreapta asa | nu are cum cu una asa - si altii zic ca are cum pentru ca nu se intalnesc niciodata.
Voi ce spuneti?

Răspuns Câştigător
| c0l0rFuLLSkY a răspuns:

Pai teoremele zic asa :
1. O dreapta paralela cu o dreapta din plan este paralela cu planul ( sau continuta in el )
2.In spatiu daca doua drepte sunt paralele cu o a treia atunci ele sunt paralele intre ele.
3. Dca o dreapta este paralela cu o dreapta inclusa in plan atunci ea este paralela cu planul.

Nu am gasit o teorema care sa zica ce ai scris mai sus happy deci cred ca este F big grin.

12 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Este una din axiomele geometriei în spaţiu. Aşa cum pentru geometria în plan ai axiomă precum "printr-un punct exterior unei drepte se poate duce O SINGURĂ paralelă la acea dreaptă", aşa în geometria spaţiului euclidian există axioma "pe un plan paralel unei drepte se pot duce O INFINITATE de paralele la acea dreaptă" sau, altfel spus, "dacă o dreaptă este parelelă cu un plan, rezultă că acea dreaptă este paralelă cu orice dreaptă din acel plan".
Mai pe scurt, afirmaţia era ADEVĂRATĂ.
Salut.

| schlau a răspuns:

Adevarat. Gandeste-te la o ...masina.La 3 metri de ea este un copac(paralel de masina). Copacul este paralel cu masina si cu scaunul masinii. Sper ca intelegii. Oricum era adevarat. Funda?

| xXBernaXx a răspuns:

Eu cred ca e fals.big grin Dupa parerea mea pentru ca nu prea am inteles din ce ai zis si nu prea mi se pare corect ce au zis colegii tai ca daca e o dreapta asa | cum sa nu se intersecteze cu una asa-? Eu zic ca e fals. Sper ca te-am ajutat.big grin

| Crisu explică:

Eu sunt clasa a 8-a, si nu ne-a dat aceasta teorema...sincer nici pe net nu am gasit-o.si eu am pus A, dar nu am fost sigura.

| Crisu explică:

De fapt ca tot veni vorba profa a zis ca nu e adevarata.ca si ca fiindca exista drepte necoplanare. laughing

| ciprian112 a răspuns:

Este adevarat, orice dreapta din plan va fi paralela cu dreapta initiala

| PrINcEss_Y a răspuns:

Nu stiu in ce clasa esti, eu sunt in a9 si da e adevarat pentru. ca un plan poate fi chiar format de o infinitate de puncte sau stiu eu dar tu reprezinti planul ca un unghi a 2 drepte dar de fapt el contine o infinitate de puncte si drepte da e adevarat.Si sti care e chestia asta este chiar o teorema nu va spus-o profa?

| sunshine15 a răspuns:

Este adevarat... dupa parerea mea.happy...

| Ionutelson a răspuns:

Este adevarat.

| adelynaa a răspuns:

I ADEVARATA afirmatia
da uh ce ai sc?

| Violetta2303 a răspuns:

E adevarathappytongue

| SJUKN a răspuns:

E adevarata prop