| DeeaNegrea a întrebat:

Am si eu o problema.La anul trec in clasa a 9 si as vrea sa merg la profil real, matematica-informatica sau stiintele naturii.Imi place matematica foarte tare si ma descurc bine zic eu, si cu chimia ma inteleg bine sau cu orice alta materie... dar am o problema cu fizica nu inteleg deloc, in sensul ca sunt pasta, notele le am mari la fizica pentru ca nu dam teste din probleme, avem doar de invatat cate o definitie si atat.Am inteles ca la real sa face si fizica destul de multa si ma tem foarte tare ca nu ma voi descurca doar din cauza fizicii.
PS:romana nu imi place deci nu ar fi o optiune profilul uman.

9 răspunsuri:
| ralucaralu a răspuns:

Si eu am aproximativ aceeasi problema. Imi place destul de mult matematica, fizica nu cred ca e grea doar din cauza faptului ca nu m-am straduit sa o inteleg mai bine, iar chimia mi se pare foarte grea si nu inteleg mai nimic. Pot spune ca fizica si mai ales chimia sunt putin straine pentru mine. De aceea am decis sa merg la mate-info, care este un profil foarte bun si care iti deschide multe porti. O colega se duce la stiinte ale naturii si nu stie fizica si chimie aproape deloc. Mie mi se pare o greseala, a facut aceasta alegere deoarece ii este frica de mate-info, nu pentru ca nu stie, ci pentru ca a auzit ca e foarte greu. Aici totul depinde de tine, de cat te crezi tu capabila sa rezisti, doar tu stii raspunsul. Daca totusi alegi stiinte ale naturii, te sfatuiesc sa te pui sa inveti fizica, macar putin, oricum cred ca daca stii esentialul poti face fata. Depinde doar de tine. Poti cere sfatul altor persoane; probabil te vor sfatui mai bine.
Iti doresc mult succes maine la evaluare(daca esti in a8a) si in viitor, pentru a face o alegere buna.

| Ea a răspuns:

Eu sunt la stiintele naturii. Sunt abia clasa a IX-a, dar pot sa spun ca sunt multumita de alegerea facuta. Tot 4 teze dam si noi. Dam la romana si matematica obligatoriu si trebuie sa alegem inca doua materii dintre bio, fizica si chimie. Daca nu iti place fizica poti da la bio si la chimie. Totusi, daca vei avea un profesor bun, iti vei schimba parerea despre fizica. Eu am inteles fizica mult mai bine de cand am intrat la liceu.winking

| Fredie a răspuns:

Buna. Eu cred ca ar trebui sa stai linistita si sa nu ti faci asa de multe griji. Daca esti buna la mate, eu sunt convins ca o sa inveti si fizica indeajuns de bine ca sa te descurci. Poate nu e vina ta ca nu ai invatat pana acum prea bine aceasta materie; e posibil sa fi avut doar un profesor care nu se pricepea sa explice foarte bine. Fiind o materie destul de grea, conteaza mult sa ai si un prof super ok! In functie de facultatea pe care vrei sa o urmezi poti alege si alt liceu: economic, informatic, etc. Multa bafta si curaj! Pa, pa.

| Irina117 a răspuns:

Buna!:*
pai daca iti place matematica si chimia o sa ajungi vreodata sa intelegi si fizica
incearca sa ii spui la clasa ce nu intelegi pentru ca tu daca nu intelegeai nu ii spune-i... e acum sa ii spui cand nu intelegi si nu are de ce sa te certe. iti zic eu
dau daca chiar nu intelegi, atunci incearca sa cauti pe cineva care sa te ajute.sa mergi la pregatire.
daca ai ocazia sa intri la real e foarte bine.
adica e prima clasa si se invata foarte bine

succesbig hug

:*

| ghitza a răspuns:

Buna,

Si eu as vrea sa merg la matematica-informatica, ma descurc cu fizica si chimia, dar la matematica sunt la pamant. Incearca si fa cateva sedinte de fizica pe vara de la un profesor de fizica (daca ai posibilitatea chiar de la profesorul de la liceu). Te vei descurca...fii optimista.
SUCCES!

P. S. : Tu ma inveti matematica pe mine si eu pe tine fizica laughing ok?

| cristyro a răspuns:

Buna!
Te poti inscrie la real mate-info, te vei descurca pe parcurs si la fizica.
Succes!

| Anonoim a răspuns:

Iti recomand STINTE eu sunt la M-I e un chin imi blestem alegerea deoarece toti profi vor cat mai mult de la tine ca sa te motiveze te lasa corijent materia la matematica este foarte grea si la bac va fi mai usora pentru cei de la astinte si restul... la mate imfo se dau 4 teze la restul doar 3 nu iti recomand mate imfo e o idiotenie sincer sper ca te-am ajutat

| Anonoim a răspuns:

Scuze si cei de la stite dau tot 4 teze ca sut tot real dar macar pot sa isi alega iar la info e ff greu (parerea mea)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu vreau sa dau la mate-info. Nu-mi place chimia si nu stiu o boaba. Din cate stiu, numarul orelor pe saptamana de fizica=nr ore de chimie=2. Deci, nu vad de ce ar trebui sa te temi. Nu iti place fizica deoarece inca n-ati facut exercitii, ai timp s-o inveti la liceu. Oricum, poti alege sa dai teza la chimie sau biologie, in niciun caz la fizica.
Eu doresc s-o dau la fizica. Daca colegii vor vrea la biologie/chimie, n-am decat sa m-apuc de invat si sa sper ca ma voi descurca. Daca-ti place matematica, dai la mate-info, n-ai nimic de pierdut(sa fie fizica singura materie care te trage in jos. aaaa, ai inclus sansa sa gasesti un profesor la fizica care da din joi in pasti pe la ore?!).
Poti da la stiinte naturale, aici se pune accentul pe chimie si biologie. Oricum, daca nu-ti place profilul, te transferi si gata.
Noroc maine la examen si sa vedem numai note mari! happy