| guralivul a întrebat:

Am si eu un nepot in clasa a 8-a si nu stie cum sa faca Exprimarea opiniei despre mesajului textului. Aveti un plan de idei, o schita ceva cum sa face asa ceva?

Răspuns Câştigător
| dEutSa_8892 a răspuns:

Si eu tot in clasa a8a sunt si la scoala ne-a dat urmatoarele :
Presupune un răspuns mai amplu, subiectiv care vizează modul în care a fost însuşită deprinderea de a argumenta.

Răspunsul poate începe astfel: opinia mea este, cred că, în ceea ce priveşte... consider că/ opinia mea este, răspunsul poate continua cu formulări de tipul: îmi susţin opinia prin următorul/ următoarele argumente; argumentele le susţin cu următoarele exemple; în concluzie...

Exprimarea opiniei presupune:

1. Formularea opiniei, adică ipoteza

2. Susţinerea opiniei cu argumente

3. Exemplificarea argumentelor

4. Concluzia

14 răspunsuri:
| Ella_6365 a răspuns:

Exprimarea unui punct de vedere despre semnificatiile/despre mesajul textului dat:

-in functie de ideile pe care le-ai dezvoltat in cuprinsm, formuleaza-ti un punct de vedere despre mesajul textului
-in general, acesta trebuie sa se refere la sentimentele pe care le transmite textul

In opinia mea, opera literara... scrisa de... sugereaza...

Sa nu uite sa scrie imaginile vizuale, auditive, motorii, metaforele (figurile de stil) si sa le comenteze putin.

Asadar, mesajul textului poate fi desprins cu usurinta:...

! Concluzia! sa nu termine fara concluzie, pentru ca se depuncteaza mult
In concluzie... Acestea fiind spuse...

| dEutSa_8892 a răspuns:

Succes la teza big hug pentru nepotel >big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu cautam astabig grin mersi mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa.si intrebe profesorul daca nu stie pentru ca e obligat sa ii arate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pff...si eu is cam bata la astea...rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa gasesti un subiect despre care sa iti exprimi opinia, sa dai argmente si o incheiere sugestiva sau o concluziewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ce o facut in timp ce profesorul ii explica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inv

| Anaisssss a răspuns:

Esti o vaca si nu inteleg ce te complici asa big grin... iti cunosc nepotul si stiu ca e un fraier si ca nu-l duce capul... nu te mai chinui cu elbatting eyelashes

| Serioux12 a răspuns:

Wow lowraw imi place cum gandestilaughing

| bia_1303 a răspuns:

Plan opinie
Incadrare pe scurt in gen literar.adica(fragmentu citat apartine genului epik deoarece naratorul obiectyv(subiectyv)isi exprima sentymelntele in mod indirect priin intermediul actyuni si al personajelor...sau >fragmentu prezentat face parte din opera literala "..."sin apartyne genului epik deoarece autorul isi exprima in mod indirect sentymentele, gandurile...
2.Formularea clara a opiniei."In opinia mea, mesajul fragmentului citat este... sau "Consider ca, comportamentul"
3.Motyvarea corespunzatoare a opiniei enuntate prin 2 argumente..."Un prim argument relevant in sustynerea opiniei mele este,,, sau."Un alt argument semnificatyv il consta."
4.Concluzia..."In concluzie, consider ca..."

sper ca il va ajuta.:*si succes la teza:*:*

| snkem a răspuns:

Da eu sunt a-7-a si mie dat sa fac asta pentru maine

| snkem a răspuns:

Mda nu ma mira ca nu stie.eu sunt in A-7-a si mi-a dat sa fac o compunere despre o activitate preferata si habar nu am cum sa faccrying