| Lightdark a întrebat:

Am și o nedumerire după ce am aflat următoarele deci compania Nokia a fost cumpărată de Microsoft in 2013-2015, iar, compania Dacia a fost cumpărată de Renault in 95' de ce? De ce au fost aceste lucruri? Ce a decurs la o asemenea situație daca atât Dacia cât și Nokia făceau device-uri foarte foarte bune și care erau în locul 1?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Este vorba de piata, nu e vorba aici de numarul 1
Insa Dacia nu a fost niciodata nr. 1
Daca stai sa te gandesti grupul VAG are actiuni si detine printre altele si marci de varf precum Lamborghini sau Porche!
Pana si Rolls Royce este detinut de BMW!
Este complicat sa iti explic de ce unii isi vand "afacerea" altora la un moment dat dar de cele mai multe ori are legatura cu scaderea vanzarilor sau retragerea din acea societatea a unor actionari majoritari care-si vand catre terte societati din domeniu (sau din alte domenii uneori) actiunile pentru a incasa bani multi!
Un exemplu de la noi, fondatorul eMAG a vandut actiuni > 70% catre o companie din strainatate, astfel afacerea este detinuta majoritar de acea companie, dar el are inca putere de decizie conferita de partea lui ramasa in actiuni
De ce a facut el asta? pentru ca acele actiuni valorau foarte mult pe langa asta a ramas si cu o functie importanta in cadrul societatii pe care el a vandut-o, fiind CEO si incaseaza lunar alti si alti bani multi

Deci uneori este intelept sa vinzi catre altii pentru ca faci bani multiwinking
Alteori se fac parteneriate si astfel creste puterea ta pe piata, cifra de afaceri, vanzarile etc

| Lightdark explică (pentru Simpatic):

Poftim? Eu am crezut că Rolls Royce e o firmă INDEPENDENTĂ...:0 :0 :O :O

| Lightdark explică (pentru Simpatic):

:o :o

| Simpatic a răspuns (pentru Lightdark):

A fost independenta, este o marca super lux infiintata pe la 1903 happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacia a scos mereu mașini sub licența Renault de la primul model de Dacia 1100.
Doar Dacia Nova a fost inventie pur românească.

Când au revenit în 99 francezii la Dacia, Dacia era praf, se lăudau cu modelul 1300 care nu evoluate de 30 ani.

Nu știi cum poți zice tu că atunci când Renault a luat Dacia iar Dacia era într-o situație buna și făcea mașini bune.

| LuVsca a răspuns:

Cei de la Microsoft sau Renault văzând câți bani fac aceste firme au decis sa le cumpere. Ei credeau ca o sa iasă pe profit dar uite aceste 2 mărci (Nokia și Dacia) acum nu mai sunt așa prețuite ca și atunci, deoarece valoarea lor ese mult mai mica. Sper ca ai înțeles! Dacă nu pune-mi întrebări?

| suntserios a răspuns (pentru LuVsca):

Adica tu ne spui că Renault era invidioasa pe cum se vindeau rablele de Dacii 1300 și după ce au investit 240 milioane euro și ai adus Dacia pe locul 1 la vânzări în Europa valoarea Dacia a scăzut și Renault a luat țeapă?

Întrebări similare