Apuca-te de citit, cand intalnesti vreun cuvant necunoscut, ia repede dictionarul si noteaza-ti tot. Apoi uita-te la filme fara subtitrare, la documentare, emisiuni, interviuri in engleza, asta te va ajuta foarte mult. Daca nu ai cu cine comunica in engleza, vorbeste-ti singura, chiar si in gand. Incearca sa traduci tot ce-ti trece prin minte, gandeste-te la o propozitie oarecare si tradu-o sa vezi cat de bine iti iese, fixeaza obiecte in camera si incearca sa le spui denumirea in engleza, daca nu sti, consulti repede dictionarul. Ia si o culegere de gramatica sa vezi ce reguli sunt, ca gramatica limbii engleze nu e chiar asa usoara cum pare, sunt reguli destul de greu de inteles, dar cu timpul o sa-ti intre in mana si nu o sa-ti mai fie dificil sa le respecti. Ai mare grija la concordanta timpurilor, la regulile lui IF, la reported speech. Cam asa te poti ajuta tu singura. Bafta :*
Foloseste dictionarul, intra pe youtube si vezi reportaje de la bbc sau alte canale britanice(ca astia englezii vorbesc si gramatical bine) si asa o sa inveti multe cuvinte si gramatica.
Incearca sa vorbesti cu prieteni de ai tai in engleza.
Si scrie compuneri in engleza sau mai distractic e sa intri pe forumuri care is in engleza si pune comentarii in engleza.
Asa am facut si eu si am progresat mult cu engleza.