Buna! Eu am dat PETul in sesiunea de vara la finalul clasei a 7a si apoi am dat FCE-ul(First Certificate in English) in clasa a 10a, in sesiunea de iarna. Asa ca sfatul meu e sa dai PET, KEt parandu-mi-se potrivit pentru clasele 5-6, nu pentru a 7a si destul de simplut pentru o persoana care stie cea engleza, air FCE e prea mult pentru actualul tau nivel, cel al unui elev de clasa a 7a, in afara faptului in care stapanesti engleza foarte-foarte bine cu tot ce inseamna eseuri, gramatica, conversatii, intelegere textelor audiate sau citite etc. cel mai bine insa e sa te consulti si cu profesorul/profesoara de la clasa cu privire la ce examen sa alegi sau poti merge la British Council in orasul tau sau in cel imi apropiat oras si sa soliciti un test de nivel, ca sa vezi pe unde te situezi si la ce examen ai face fata, eventual sa ceri parerea celor de acolo in functie de rezultatul testului. Succes!
Buna! Eu am dat KET la sfarsitul clasei a 6 a. Profesoara noastra de engleza ne-a zis ca mai bine dam examenul PET la sfarsitul clasei a 8 a, deoarece o sa fim mai pregatiti, fiind clasa de engleza intensiv. Dupa PET stiu ca se dau examenele pentru certificate, din cate stiu, dar se dau dupa clasa a 9a. Daca nu ai dat examenul KET, eu iti recomand sa-l dai, daca nu te simti pregatita sa dai PET-ul deoarece KET este mai usor. Eu zic sa te duci la British Council, poti cauta pe net sediul, si sa te interesezi. Din cate stiu mai este o sesiune in toamna, sper ca mai poti sa te inscri. Succes!