Vorbindu-i cu blandete dar ferm si dandu-i de mancare dupa fiecare comanda pe care o executa.
In joaca toate animalele musca usor, este modul lor de a se juca cu tine. Ideea este sa nu tragi mana rapid, ca te zgarii in dintii lui si sa-i spui balnd "nu" ca el va deschide gurita si-ti va da drumul.
Dacă mușcă de la 4 luni este nasol. Dacă mama lui este un labrador poate fi și el. Labradorul e un câine puternic. Nu e bine să ai un câine care te mușcă.
Este perfect normal! In mintea puiului tu esti partenerul de joaca si prietenul lui. Cand se va mai maturiza vei fii stapanul lui.
Am cautat o singura data ajutor specializat si mi-a explicat faptul ca animalutele invata gesturile din mediul inconjurator, de exemplu, cand te musca, scoate un sunet sau / si loveste-l usor pe frunte pentru a-i arata ca te "deranjeaza" gestul facut.
Personal, dupa 3 catei crescuti dupa perioada de a fi sugari, nu am avut probleme facand gestul asta, insa am inteles ca unii caini trecuti de o varsta este extrem de greu de a ii controla.
papucicu întreabă: