| Dragosgan a întrebat:

Am vazut multe intrebarii despre existenta lui Dumnezeu si multe raspunsuri ilogice care fac niste demonstratii ireale despre egzistenta lui.Nu vreau sa zic ca atei au avut raspunsuri mai bune sau crediciosii mai convingatoare. Dar acum vreau sa imi zic parerea mea:Eu nu cred in Dumnezeu pentru ca nu egzista dovezi asupra existentei lui. Apoi poate voi imi veti raspune ca trebuie sa crezi neconditionat.Pai de ce sa cred neconditionat daca nu am conditii sa cred. Uite, daca as vedea macar o minune cu ochii mei as crede, dar nu am vazut. E adevarat ca cateodata se intampla unele evenimente inexplicabile:adica o persoana care are cancer si este pe patul de moarte isi revine miraculor. Daca se intampla asta toti incep sa urle ca Dumnezeu a ajutat. Dar nu e asa.Este o chestie care se intampla rareori, dar se intampla. Vreti o explicatie? Corpul a reusit sa reactioneze. Ce e anormal in asta? Chiar si voua cand vi se intampla o suparare si va reveniti va rugati la Dumnezeu ca el va ajutat. Dar nu este asa. Voi ati reusit sa indreptati greseala, sau persoana care a avut probleme a trecut peste ele. Dar unii din voi va duceti sa strigati in gura mare:,, Minune, minune! Doamne iti voi multumii toata viata!,, Stiti, asa s-a intamplat si pe vremuri, cand oamenii credeau in alti zei si i idolatrizau cam la fel cum i idolatrizeaza unii din vremurile noastre.Acum,ei de ce credeau in acei zei? Pentru ca l-i s-a parut loc ca au avut un bine, dar nu il puteau explica.Si asa au poreclit un zeu, si hopa l-a inchinare.Toata chestia asta cu zei provine de la lipsa de rationament.Totul se rezuma pe o teorie:A fi sau a nu fi. Daca egzista Dumnezeu si daca nu. Dar teoria nu a fost facuta pentru credinta bisericeasca, ci pentru stiinta.Asa ca ma veti acuza ca fac o teorie unde nu trebuie. Dar va inselati:Stiinta cuprinde aceasta teorie in totalitate pentru ca a fost inventata de un om de stiinta nu de biserica. V-am incurcat nu e asa? Dar ca sa nu ma injurati la sfarsit(injurati de draci sau ceva, dar injurati degeaba ca oricum nu egzista draci) vreau sa va spun de ce nu cred in Dumnezeu:pentru ca nu m-i s-a intamplat niciodata o minune, nici mai demult cand credeam.Pai de ce? Eu cand credeam eram prost sa cred si sa ma resemnez ca se va intampla o minune... E, minciuni curate astea.Si chestia cu sfintiitongueai au egzistat niste oamenii foarte credinciosi, care au fost chinuiti de cei ce nu credeau. Poate ca nu trebuia sa i chinuie, dar cei ce i chinuiau credeau tot in zi asa ca parca era,, razboiul minciunii(al credintei),,. Si se zice ca au facut minuni, de fap nu au facut nimicSi ce sa va mai spun. Daca ar egzista un Iad cu adevarat(se stie ca in iad se aprind cazanele cu lemne(fabulatii)), de unde ar egzista atatea lemne sa aprinda focul aszisii draci? AAA, la ei nu o fi criza? Bine, gata, pentru ca stiu ca tot nu ma veti crede. Dar sa luati aminte, cand vom deceda, vom afla.Asa ca, mai credeti in Dumnezeu?

33 răspunsuri:
| assus a răspuns:

Imi place cum gandesti pe bune! baga yo_assus ...sati mai spun cateva idei ce mi so parut amuzante in legatura cu subiectu

| BlackButterfly a răspuns:

Mah sincer pe mine nu m-ai convins cu nimic.Eu cred in continuare.

SI in legatura cu rasounsul lui juniper

Si eu am vazut filmarea cand ingerii au ridicat la cer sufletul unui copil. Ei bine nu stiu daca e facatura sau nu.

In fine.fiecare cu credinta lui.

pa-pawave

| psiko a răspuns:

Sa stii ca exact pentru chestia asta nea scos in fata profa de religie, sa ii explicam de ce eu cu colegamiu nu credem in dzeu si alte din astea. Exista si dovezi pro si dovezi contra existentei sale. Nu este nevoie sa zicem ca dzeu NU exista daca nu l-a vazut fiecare din noi, cand eram mici nu credeam in Mos Craciun desi nu il vedeam si cand ne trezeam in dimineata de Craciun si gaseam cadouri, ce ziceam? laughing Sincer eu sunt ateu prin faptul ca sunt, pe de o parte, filozof in devenire (sper) si incerc sa explic de ce religie joaca un rol asa important in viata multora si ar trebui sa fie gratis, insa Biserica ne cere bani ca sa ajuti "iti faci casa in rai daca ajuti" (ce mai vrajeala). In al doilea rand eu nu suport crestinii din cauza ca sunt multi prea ignoranti cu cei din jurul lor. Sincer toti ar trebui sa fim uniti sub o singura deitate, comuna tuturor, care sa fie in acelasi timp si buna si rea ca sa nu mai dam vina pe Satana sau pe dzeu pentru ce se intampla. Totul este in mintea noastra, si credinta nu face exceptie. Ratiunea + simturile conduc trupul, de exemplu noi vedem culoarea rosie ca rosu, dar daltonistii vad rosul ca verde. Cine spune ca nu vad ei bine si, poate, noi suntem nebunii?

Am cam deviat de la subiect. Sincer, considera si tu ce scrii acolo ca majoritatea sunt nefondate, dar eu te sustin prin faptul ca esti ateu, e de ajuns pentru mine.

Întrebări similare