Tot vocabularul unei limbi nu-l stie nimeni. Noi stim poate a zecea parte din vocabulaul limbii naostre materne si tu vrei sa stii tot vocabularul unei limbi straine?
Eu zic ca daca ai vointa si repeti minim 4 ore pe zi, pe langa scoala, creierul tau nu va obosi, vei retine multe cuvinte si nu vei avea nici o problema.
Nu ai cum. Nici vocabularul limbii romane nu il poti invata; concentreaza-te pe cuvintele folosite de obicei intr-o conversatie. Cu cat ai mai mult contact cu vorbitori de limba engleza, cu atat vocabularul tau se imbogateste cu noi cuvinte. Nu ai de ce sa iti faci griji, nu folosim nici 10% din creier; sunt convinsa ca nu iti va bubui capul daca indesi in el tot felul de cuvinte, insa fii sigura ca memoria isi va face partea si tot ce nu folosesti, trece la gunoi.
Nu stiu de unde asta ca oamenii folosesc doar 10% din creier. aveti vreun alt exemplu de om care foloseste 100% de sunteti asa siguri?! comparatia se face intre 2 factori, nu unu.lcine foloseste 100% atunci? cucu-bau
Poti sa inveti prin asociere, de exemplu inveti cuvantul de baza si derivatele vin de la sine daca sti gramatica.incearca sa le folosesti in propoziti sau sa faci rime astfel vei retine mai usor.vezi cate cuvinte sunt in dictionar impartele la cate zile sunt pana in aprilie si vezi cate cuvinte ai de invatat pe zi.de fiecare data cand inveti o serie de cuvinte scrie un text pe orice tema ca sa le memorezi mai usor.nu invata mai mult de doua ore pe zi.multa bafta
Incearca sa gasesti o metoda prin care tu sa nu sti cuvantul acela si in acel moment sa cauti cuvantul in dictionar. Asa se tipareste mai usor in minte, pe scurt din greseli. Eu asa am invata cuvintele englezesti, nestiind am cautat si a doua oara nu am mai avut nevoie de dictionar. Succes!
Nu n-ai km..chiar si limba romana no sti toata vezi ca tot timpul apar cuvinte care nu stim ce inseamnaspor oricum