anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Anii de facultate se consideră ani de vechime in munca?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu. Se considera perioada de studii.

| baru a răspuns:

Da, plus cine a facut si stagiul militar.

| MihaelaDart a răspuns:

La facultate nu mergi sa muncesti, ci sa studiezi materiile pe care vrei sa te axezi in viitoarea cariera. Asa cum mergi la gimnaziu sau liceu, asa este si la facultate. Facultatea te plateste doar daca inveti foarte bine, adica te incadrezi in bursa de merit ori cea de studiu in strainatate. Desi in facultate nu iei nici un an de vechime in cartea de munca, asta daca esti doar un student.

| RAY a răspuns:

In viitor se vor considera inca din prima zi de scoala apoi pensie, logic ca nu, vechime de munca inseamna cand platesti taxe la stat ma refer la plata pensi, sanatate etc

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Contribuția la pensii pentru condiții normale de muncă, în cotă de 25%, ce este în totalitate în sarcina salariatului;
dacă este vorba de condiții deosebite de muncă, angajatorul are în sarcină o cotă suplimentară de 4% (deci 29% în total, salariat + angajator);
dacă este vorba de condiții speciale de muncă, angajatorul are în sarcină o cotă suplimentară de 8% (deci 33% în total, salariat + angajator);
contribuția la sănătate, în cotă de 10%, ce este în totalitate în sarcina salariatului;
contribuția asiguratorie pentru muncă, în cotă de 2, 25%, ce este în totalitate în sarcina angajatorului.

https://www.avocatnet.ro/......atori.html

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Eu am citit o lege care prevedea asta, așa că nu știu ce să cred.

| Felys a răspuns:

Nu,nici vorba de asa ceva

| JackR a răspuns:

Doar daca urmezi cursuri cu frecventa redusa sau de la distanta, timp in care esti si angajata legal undeva.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Nu, doar stagiul militar.

| Iunix a răspuns:

Nu. În schimb voluntariatul da.

| Victoria18 a răspuns:

Facultatea e studiile superioare...Nici vorba sa fie luata in calcul cu anii de vechime in munca.

Răspuns utilizator avertizat
| alexandruanghel a răspuns:

Logic că nu