| awesomedavid a întrebat:

anul acesta am terminat liceul si am reusit sa iau bacu foarte bine m-am inscris la facultate la CEPA si IMAPA la Iasi la agronomie dar am fost respins acum veriosoara mea sa inscris la gheorghe asachi tot in Iasi la ingineria chimica si protectia mediului si ai intrat la buget si mi-a spus si mie sa ma inscriu dar am ratat perioada de inscriere si ma voi inscrie in toamna acum intrebarea mea este urmatoarea este buna facultatea asta de ceva varamea a spus ca facultatea asta este ceva asemanator cu CEPA si ca din anul 2 ma pot transfera la CEPA sau sa fac masterul acolo este adevarat sau a inventat pentru a ma atrage acolo va rog dati-mi parerisau daca stiti alceva mai bun spuneti-mi multumesc anticipat

1 răspuns:
| mihaelaic a răspuns:

Dragă CPU David, prima sursă de informare bună este informarea oficială, adică pe site-ul facultăţii. Acolo, dacă vei citi cu atenţie paginile oficiale, vei afla destul de multe lucruri. Cel mai important este să cauţi şi să vezi ce scrie despre oportunităţile de angajare după terminarea acelei facultăţi. Mai mult, dacă facultatea are forum, chiar nu ar strica să adresezi o întrebare chiar celor care acum sunt sau au fost studenţi acolo, căci este mult mai utilă o informaţie primită de la o persoană din interiorul facultăţii. Deşi nu ar trebui să fii atât de îngrijorat, dacă ai încredere în capacităţile tale. Eu sunt acum a 12-a şi voi da la facultate la Fizică, la Măgurele. Mulţi ar spune că nu este bine să merg acolo, deoarece sunt şanse restrânse de angajare după aceea, însă eu am ales să fac ceea ce îmi place şi, mai mult, merg pe ideea că "nu există facultate bună, ci există student bun". Astfel că poţi ajunge foarte OK, orice facultate ai termina, important este să ajungi tu foarte bun în ceea ce faci şi vei vedea ce rezultate vor fi! Apropo, felicitări pentru succesul la BAC! Chiar este de apreciat în aceste timpuri, şi cu această programă. Sper că te-am putut ajuta cu aceste sfaturi, o zi frumoasă să ai!