Pentru BAC daca citesti operele o sa-ti fie mult, mult mai usor sa inveti si sa intelegi comentariile si caracterizarile, pentru subiectul al doilea trebuie sa stii structura textului argumentativ si de aici oricine e in stare sa aiba un punct de vedere si sa-l sustina cu doua argumente indiferent de subiect.
Stiu ca e dificil. Incearca sa tii departe tot ce e legat de comunicare (telefon, pc, tableta si tv) si invata intr-un loc linistit.
Inainte de a incepe sa inveti, ia si mananca putina ciocolata si incearca sa te concetrezi. Gandeste-te ca vei ajunge ceea ce-ti doresti si vei lua examenul cu nota mare. Nu trebuie sa gandesti negativ. Si cand simti ca ai obosit, ia o mica pauza, iar prin pauza ma refer sa stai intins pe pat, fara telefon, pc, tv sau tableta .
Mult succes!
Fă-ți scheme și învață ce e esențial (temă, conflict, geneză, din astea), nu e așa de greu. E bine și dacă citești în fiecare zi câte 3/4 opere. Na dacă e greu de învățat logic rămâne toceala. Multă baftă
Nu cred ca îți poate da nimeni un sfat verosimil pentru ca fiecare a fost înzestrat cu o capacitate intelectuala diferite, deci cu o memorie diferita. Învățatul poate sa fie solicitant, mai ales la romana. Eu spre exemplu citesc o data rețin tot, tu ai putea încerca prin scheme logice, sa încerci sa asociezi anumite opere. Atunci când înveți trebuie sa fii odihnita, așa vei asimila mai bine informatiile. Important este sa nu te lași descurajata, învață azi puțin mâine puțin și tot așa. Învață constant și evalueaza-ți cunoștințele de câte ori ai ocazia. Pentru a retine mai ușor te sfătuiesc sa iti programezi pe zile întreaga materie, așa nu vei fi nevoită sa înveți la gramada. Nu învața mecanic, trece prin propria ta gândire fiecare comentariu și nu vei avea cum sa uiti. Dar, cel mai important este înveti din toate, trebuie sa fii convinsa ca iți va pica ceea ce știi mai puțin, astfel te vei automotiva. Dacă te ajuta poți învața pe muzică. Sfaturile pe care ti le-am dat sunt generale, tocmai pentru ca fiecare retine diferit. Ai putea sa încerci sa îți scrii anumite comentarii pe foi și sa le lipești în diferite colturi ale casei, astfel le vei parcurge de mai multe ori în fiecare zi. Când ești cu foaia de examen în fata aminteste-ți unde era foaia plasată, creeaza-ți repere care sa te ajute sa reți mai ușor.
MindBlowing întreabă: