| Ionuț1991Andrei a întrebat:

Anul asta dau evaluarea naționala. La matematică nu știu nimic, efectiv sunt prost. Ma întreb ce o sa fac cu viata mea dacă la matematica o sa iau nota mica. Am cautat azi toată ziua profesor de matematica pentru pregătire în Iași dar nu am găsit nimic. Nu știu nimic la mate, măcar de as face primele 6 exerciții sau primul subiect și câteva de la al doilea sa iau măcar un 5. Ce sa fac? Efectiv încerc sa învăț dar nu îmi intra in cap, niste metode adică sa pot învața programa adică materia pentru evaluare? Vorbesc serios, chiar nu știu ce sa fac. Am auzit multe persoane ca e ușor dar cred ca pentru mine nu e. As avea nevoie chiar și de cel mai mic sfat. Orice

Răspuns Câştigător
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Incearca sa inveti la romana mai mult, sa compensezi acolo macar, sa nu ai 2 note mici. Iar la mate poti ruga un coleg ce explica bine si se pricepe la aceasta materie sa te ajute sa intelegi. Sau inveti de pe internet, exista multe carti pdf (si manualele de mate din clasele anterioare le poti gasi) / canale de yt, sigur gasesti ceva care sa te ajute sa intelegi. Poate poti sa ii intrebi si pe cei din clasa de la tine care fac pregatire cu ce profesor fac. Mult succes la vara! (Si eu sunt in a 8a si incerc sa recapitulez la mate pentru EN, daca vrei sa mai vorbim de probleme sau materie...)

| Ionuț1991Andrei explică (pentru rosessunflowersandlillies):

Îmi poți lăsa aici un Instagram?

| rosessunflowersandlillies a răspuns (pentru Ionuț1991Andrei):

Multumesc pentru funda! http.randomname este

15 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Ar fi 2 raspunsuri posibile.

1. IQ-ul tau e mic si nu esti in stare sa procesezi matematica.
2. Iti e lene sa inveti si bagi motive

| Frank51 a răspuns:

Nu se mai face media cu notele din generala?

| random1620 a răspuns (pentru Frank51):

Am auzit si chestia asta. Dar acum nu stiu cat de adevarat ar fi. Dar am vazut ca evaluarea s-a structurat intr-un model nou si este destul de usor de luat o nota mare

| Ionuț1991Andrei explică (pentru Frank51):

Unde ai auzit asta? Mda, eu oricum sper sa nu intru in depresie?

| Frank51 a răspuns (pentru Ionuț1991Andrei):

In 2010 cand am dat eu evaluarea se facea media cu media generala. Adica nota obtinuta din evaluarea nationala cu nota obtinuta in cei 4 ani, eu aveam cam 7.6 si in evaluare am luat nota foarte mica, 4.5 asa ceva in orice caz sub 5, eram un copil foarte incapatanat, si intrasem la liceu cu media ~6.1 cam asa.

| siriusblack98 a răspuns:

Se face oricum media cu notele din generală. Tu trage să iei măcar 4 că ai doar 1 punct din oficiu. Crede-mă că ar fi mult mai rău să iei 1 sau 2 pentru media finală.

| Iote a răspuns:

Iasul e plin de profesori de tot felul. Nu-mi spune ca nu gasesti.
La prima cautare:
https://www.olx.ro/oferta/meditatii-matematica-IDdWgpx.html#9f53ecdb9d

https://www.olx.ro/......dx5p3.html

| ReZiSTorr a răspuns:

Din pacate e prea tarziu pentru tine.tu trebuie sa inveti lucruri din clasa a 8-a nu din clasa a 5-a, sume Gauss si altele care vin la evaluarea nationala.Se poate relua in mare materia, dar nu vei obtine o nota mare.

| random1620 a răspuns:

Daca nu gasesti profesorii cu care sa faci pregatire cauta pe yt lectii explicate, exercitii, probleme etc. (eu am dat-o anul trecut. Iti recomand canalul Pauza de mate, mi se pare ca explica destul de bine, si pe canalul VeraPeYoutube sunt cateva lectii, dar tu poti sa mai cauti)

| Ionuț1991Andrei explică (pentru random1620):

Sper sa reușesc de un 5 măcar. Adică eu nu înțeleg deloc matematica. Tu ce nota ai luat?

| random1620 a răspuns (pentru Ionuț1991Andrei):

Am luat 10. Inainte nu eram foarte bun dar in pandemie am lucrat ceva. Incearca sa lucrezi un test pe zi. S-au sa vezi ce lucruri din evaluare ai putea face astfel incat sa i-ei nota de trecere

| random1620 a răspuns:

Un alt sfat ar fi sa faci cate un test la mate in fiecare zi. Iei fiecare exercitiu il faci si daca nu iti iese cauta pe net, rezolvarea (nu doar raspunsu). Si incearca sa le intelegi. Revizuieste si ce ai facut in clasa in anii trecuti si anul acesta pentru ca asta e primul loc de unde inveti matematica. Daca sunt si lectii pe care nu le-ai inteles cautale si pe net. Nu uita ca ai internet la dispozitie si este un mare ajutor

| MihaiDarian a răspuns:

Incearca sa dai COX la profesori