Suedia stiu ca ofera oportunități de studiu gratuit (in engleza). Plus acolo ai mai multe sanse de reusita.
Italia, nu am auzit, și dacă ofera, trebuie să fii elev de 10+ sau un geniu?
Engleza am invatat-o la scoala, dar nu depundeam efort. Inainte de bac am facut un curs de engleza elementara si m-a ajutat mult, dupa bac nu am mai utilizat si nu am folosit engleza in limbajul de zi cu zi. Dar acum am inteles ca a fost o greseala mare ca nu m-am axat pe limbi straine. Cunosc o multime de cuvinte, dar nu pot comunica in engleza. Trebuie sa reiaiu totul de la zero si sa comunic, sa fac exercitii, sa vizionez filme in engleza. Ce recomandari mi-ai da?
Eu una stiu și studiez engleza inca din clasa I, am dat bac-ul din engleza si o vorbesc fluent, corect gramatical + o folosesc la lucru... si nu știu dacă m-as descurca la o facultate straina cu predare in limba engleza. De ce? Pentru ca cursurile, cartile au alt limbaj, cu care eu nu as fi familarizata și, deși m-aș descurca...mi-ar lua mai mult timp sa procesez informația ( si sa tin pasul cu alții mai buni ca mine).
Parerea mea e sa mergi pe italiana dacă crezi ca e mai ok pentru tine. Încearcă sa citesti cărți in italiana, pe lângă cursurile ce le iei (incepe cu unele usoare pentru copii).
Nu renunta nici la engleza, macar sa ajungi la un nivel ok conversational, pentru ca te va ajuta mult.
Ce sa spun, dacă esti ambițios si depui mult efort poate vei reusi. Oricum nu fi visator si informează-te din timp daca este facultate gratuita in IT (si ce condiții trebuie să indeplinesti), eventual fa-ti 7n plan de rezerva (de ex sa muncești ca sa te poți tine la facultate).
Bafta!