Problema este ca unii nu invata. Stiu multinoameni care stiu, la terminarea liceului, tot atata franceza cata engleza
La orele de curs oricum nu prea ai ce prinde, asta daca nu faci si in particular singur ori cu un meditator sa inveti mai bine limbile straine. Totul tine si de tine, daca ai ambitie, o inveti, fie ea franceza, engleza sau orice limba ar fi ea. Daca tu nu inveti pe timpul scolii, imediat aruncam vina pe profesori, este mai simplu.
Din clasa a 5a pana la terminarea liceului mi s-au predat engleza si franceza. In facultate, numai primii doi ani de studiu, engleza. Si eu imi puneam intrebarea la ce folos sa stiu atatea limbi, dar habar nu ai ce iti rezerva viata dupa. Asa ca mai bine sa stii cat mai multe limbi, oriunde ai merge, este de folos.
Cat am locuit la greci si dupa o perioada mare, engleza nu am mai vorbit-o, astfel ca multe cuvinte le uitasem, desi prin comunicare zi de zi, am reusit sa o pot vorbi cursiv. Apoi am invat si greaca de la prieteni si foarte putin cu profesor (2 luni de meditatii cu profesor), iar engleza iar am pus-o pentru o perioada la naftalina. Cand a venit timpul sa ne mutam in Germania, a trebuit si germana sa o invat, aici ajutandu-ma in continuare cu engleza. Daca vrei, o inveti. Franceza nu a fost pe gustul meu in perioada scolii si nu mi-am dat silinta sa ma perfectionez, cu toate de engleza nu am lasat-o balta, mi-a placut. In momentul de fata limba engleza si greaca le vorbesc cursiv, cu germana o mai stalcesc caci limba nu prea-i pe gustul meu, desi sunt nevoita sa o comunic la munca.
Daca vrei o limba straina, o inveti. Intr-o ora de curs de la scoala nu ai cum sa prinzi prea mult, dar daca vrei sa excelezi mult mai mult, inveti si acasa.
Romania a ramas inapoiata rau la structura scolara, stilul de predat, cartile folosite si e si normal ca elevii sa fie asa paraleli. dar pana la urma daca ai vointa poti invata si acasa de pe net ce limbi straine vrei, eu am facut germana si mai bine am invatat-o sg decat la scoala
Si la germana am vazut ca e cam aceeasi situatie. Mai mult ne invata sa tot conjugam decat sa stim comunica in acea limba.
Exact
si la engleza e cam la fel, mai mult inveti din filme, muzica, jocuri, decat din scoli
Pai sa vedem, am terminat scoala in 2004 generala nu stiam deloc engleza,franceza,engleza am invatat-o doar din documentare,filme,faza e ca trebuie sa te implici serios,engleza e usoara sa vezi germana si o spun ca german ca e grea,noi vorbeam in casa cat de cat dar cand am mers acolo e si dialect in fine,am inceput liceul acolo am invatat engleza o profa buna,franceza apoi germana etc parerea mea o limba cere implicare si efort,sa citesti mult, sa asculti konversati, sa o vorbesti, sa o scrii, sa petreci mult cu ea, cu germana daca nu bagi 6 ore pe zi nu merge treaba
Problema e ca franceza nu e utila, decat daca pleci in Franta. Engleza iti e utila in Romania, si asta e motivul pentru care si mama stie cat de cat, desi nu a invatat engleza la scoala.
De unde asta ca franceza e utila doar in Franta?)))
Se vorbeste franceza si in Canada si o parte din Africa.
Stiu ca engleza e vorbita cam in toata lumea, dar nu strica niciodata sa stim inca o limba.
Hai ca ai prins ideea.
Ideea mea fiind aceea ca, daca nu folosesti ceea ce inveti, nu ai cum sa memorezi.
In primul rand, o limba straina trebuie implementată in mintea unui copil inca de la o varsta frageda. Franceza, la cele mai multe scoli din Romania se invata din clasa a5a. Orele sunt prost structurate intr-o săptămana, iar in al doilea rand, programa scolara este la fel de prost structurata, induce profesorii in eroare, care... Sa o spunem pe cea dreapta : nici ei nu-si mai dau interesul asa cum o făceau inainte. Insa nici elevii nu mai sunt cea au fost...
Din fericire, eu am ca profesor de franceza o doamna foarte devotata, si cu drag de ceea ce preda.
Ca vrem sau nu sa recunoastem, franceza e o limba grea si daca nu iti este predata de un profesor într-adevăr bun, s-ar putea sa nu faci progrese. In acelasi timp eu cred ca unii oameni au o asa zisa inteligenya lingvistica. Adica asa cum unii sunt buni la mate asa sunt altii buni la limbi, adica au o capacitate ridicata de a invata o limba straina. Si nu in ultimul rand, depinde de eforturile depuse de elev. Pana la urma depinde si de tine.
Pai, franceza nu este chiar asa utila, nu o folosim zi de zi, asa ca mai uitam din cele invatate. O alta problema mai e si ca unii copii invata ce li s-a predat doar pentru teste, iar apoi, cam uita...
Alex_9605 întreabă:
AdelinRO123123123 întreabă: