gbrltdr
| gbrltdr a întrebat:

Are universul si viata in general un sens sau nu?

Răspuns Câştigător
assiris
| assiris a răspuns:

Sigur, nimic nu e intimplator.

8 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Universul este infinit - are sensuri la fel de neintelese pentru noi ca si viata noastra. Totusi in privinta vietii ne putem lamuri, putem sa-i dam un sens vietii, sa incercam sa lasam ceva in urma noastra. Multa lume se alfa la rascruce - de multe ori in viata sensul luat la aceasta rascruce poate schimba sensul vietii de pana atunci.

| georgesur a răspuns:

Dintotdeauna omul (adica de cind nu a mai fost maimuta),
si-a pus aceasta intrebare si a incercat sa dea raspunsuri, facind nenumarate constructii logice. Astfel a aparut FILOSOFIA. Dintre nenumaratele curente filosofice
(majoritatea superbe "constructii logice" )nici unul nu a
putut da un raspuns definitiv, exhaustiv, indestructibil.
Din aceasta cauza nu voi incerca eu sa "rezolv" ce nu au reusit mari filosofi(ex.Platon,Aristotel.,Schopenhauer,
Nietzsche.etc).
Pot insa sa-ti spun una din vorbele memorabile ale lui
Albert Einstein:"Doar doua lucruri sunt infinite:
universul si. prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in
legatura cu.primul!"

| psiholoaga a răspuns:

Eu cred ca da si asta imi e suficient.

gbrltdr
| gbrltdr explică:

Sensul vietii ni-l putem defini prin propriile aspiratii si ambitii, dar fiindca suntem dependenti de autodepasire, odata ajuns scopul final, lumea noatra se rastoarna si suntem din nou in cautara unor alte cai. Astfel, niciodata nu ramane timp pentru aflarea "sensului" si de aceea moartea vine mereu ca o intrerupere brutala a cautarilor si aspiratiilor noastre...

| TipulVerde a răspuns:

Da, sensul vietii este sa aflam care este sensul vietii

| Delia 75 a răspuns:

Un raspuns pozitiv la aceasta intrebare va deschide portile cautarii de sensuri dincolo de aparentele si haosul extern cotidian. Atenti la ce traim, vom stabili conexiuni intre evenimente aparent disparate sau intamplatoare. Simbolistica launtrica a trairilor si chiar bunavointa universului vor deveni dupa o vreme evidente.
Viktor Frankl, psiholog supravietuitor a trei lagare de concentrare, a observat ca una din convingerile, ce ii tinea in viata pe cei care au supravietuit, a fost convingerea lor, ca ceea ce au trait ei are un sens mai inalt.
Dar chiar realizand sensul a ceea ce traim, nu vom putea spune imediat, daca noi am cauzat sau format evenimentele si si mai putin prin ce mijloace am realizat aceasta.

| N538961518 a răspuns:

Nu cred... dar asta e tot ce avem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da