Raportat la tara noastra, aurul nostru, impreuna cu viziunea "tovarasului" Ceausescu, ar fi destabilizat piata si-ar fi adus aurul la preturi de nimic, cel putin asta mi-amintesc ca ne povestea prof'a de istorie prin liceu.
Bineinteles, procesul de extragere este unul migalos si poluant.
Per total, vreau sa cred ca exploatarea aurului este benefica, cu moderatie, numai in domenii precum astronomia, cercetarea, electrotehnica si orice altceva decat sa ajunga alternativa unei monede de schimb echivalent "puterii sociale" si valorilor morale.
Cand spui "vreau sa va aud parerea" vrei de fapt sa spui "vreau sa iau copy-paste raspunsurile voastre si sa le pun in tema mea"?
Ar fi rentabil si ok daca eram exportatori directi la unele companii din Taiwan de exemplu sau Japonia, unde se ocupa de electronice. Dar desigur auru trece prin 30 de firme fantoma pana cand iese din tara si dupa se duce la europenii din vest. Exploatarea aurului este un proces foarte mizerabil si la fel ca alte minereuri polueaza. Dar trebuie aur pentru microsisteme, si Romania ar fi o piata mai stabila decat China. Asta in vise doar, ca de fapt noi suntem si mai corupti acum