In primul rand, ai nevoie de medie peste 8 la BAC, trebuie sa treci proba eliminatorie la Proba Sportiva, sa treci de examenul Psihologic, si Scris ( aici depinde ce-ti alegi). Daca iei nota peste 9, ai sanse de 75% sa intri. In legatura cu disciplina, vei manca armata pe paine daca nu esti "civilizat" (comentarii, si altele) si inca ceva, "Ordinul se executa, nu se discuta" daca respecti aceste vorbe, nu vei avea nici un fel de problema. Succes
Eron, eu nu sunt pentru academia de politie dar stiu ca trebuie sa intri cu 9 sau maxim 10
Adrian, mersi pentru raspuns.
Dar, revin la intrebarea la care nu am raspuns nici un raspuns.Pentru orice grad as avea o sa lucrez 7 zile din 7?
Si trebuie sa le dau bani ca sa intru sau merge si daca invat?
Referitor la probele fizice, mi se pare foarte usor, intrucat la viteza 50 de meti am scos 7, 3 si sunt in clasa a 9-a.Esti sigur ca nu se cere mai mult, pentru ca sa stiu sa ma apuc de tras de fiare si de exercitii.Proba la istorie este importanta(nu-mi dau seama ce legatura are istoria cu academia)(mie imi convine, intrucat imi place foarte mult istoria). Sa daca intru la academie se pune accntul pe parte fizica sau mai mult pe cea intelectuala? Sau pe ambele?
Ceea ce a spus magicianul19 nu e chiar asa. Trebuie doar sa iti iei Bacul, nu se specifica o anumita medie! Dar trebuie ca media la purtare sa fie peste 8. Armata pe paine nu vei manca, decat in primele 3 saptamani la Drajna. Nu prea se mai intra pe bani...trebuie doar sa stapanesti bine materiile si sa fii pregatit din punct de vedere sportiv. Ca sa stii, in alti ani se mai dadea la proba sportiva si saritura in lungime(2. 20) si flotari(20 in 30sec). Peace!
Regim de armata pe naiba! Politia e demilitarizata de ani de zile! In politie nu o sa iti spuna seful niciodata Drepti! sau Pe loc repaus! Doar jandarmeria si pompierii mai sunt structuri militare, doar acolo se mai inalneste militarie. La Academia de Politie se fac primele 3 saptamani in tabara de la Drajna, si acolo intr-adevar se face militarie, in rest, e OK. Nu mai speriati omul! Intr-adevar, in academie se face sport si dai probe sportive si in timpul anilor de studiu... dar nu trebuie sa te nasti atlet pentru asta.
La partea intelectuală te poți pregăti, de exemplu, făcând teste date deja la admitere. Vezi aplicația Admitere10 de pe siteul http://www.edu10.ro/admitere10.html
AdinaMiruna întreabă:
iulianus111 întreabă: