| DidiClaudina123 a întrebat:

As vrea cateva detalii despre facultatea de medicina? ( as vrea sa raspunda cine face facultatea sau a facut-o. Mersi )

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu am facut-o, dar am terminat-o in 2003. Daca te pot ajuta cu ceva, te ascult

| DidiClaudina123 explică (pentru Brigaela):

Faain, si ce parerea ai? Eu vreau sa fac facultatea de medicina, dar vreau sa ma specializez pe medicina de laborator si vreau sa aflu si parerea ta happy?!

| Brigaela a răspuns (pentru DidiClaudina123):

Eu sunt anatomopatolog, specializare oarecum înrudită cu medicina de laborator. Nu știu exact ce răspuns să-ți dau la întrebarea ce părere am. Despre ce? Facultatea a fost cea mai interesanta perioada din punct de vedere științific și intelectual din viața mea. Am învățat enorm de multe lucruri interesante și utile. Îmi place specializarea mea și o fac cu mare paisune. Am satisfacții foarte mari profesionale și umane fiind medic. Cred că dacă vrei să afli ceva util trebuie să îmi pui întrebări mai țintite.

Ati facut 4 ani specializare?

5 ani de rezidentiat.

Răspuns utilizator avertizat
| DidiClaudina123 explică (pentru Gass93sv):

Eu de mica am vrut sa fac medicina si ziceam ca ma fac doctor dar toate in gluma ca nu stiam ce inseamna " facultatea de medicina ", dar daca iti doresti sa schimbi lumea o poti face eu vreau sa ajug ceva nu sa omor oamenii ci sa-i ajut cum pot eu. Dar am o intrebare de ce ati ales medicina, opentru ce? Doar pentru bani?!

| Brigaela a răspuns (pentru Gass93sv):

Sa-ti fie rusine!

Nu vei schimba lumea, nimeni nu o face. dar daca inveti foarte mult si foarte bine, vei gasi intotdeauna in facultate profesori si emdici buni, onesti, dornici sa iti fie mentori si de la care ai ce invata. Am invatat multe in facultate, profesional si uman, am vazut si exemple negative, dar cei mai multi dintre emdici faceau tot ec le sta in putinta pentru a face oamenii bine. Unora le statea in putinta mai mult, altora mai putin. Dar de la fiecare era ceva de invatat, fiecare avea portia lui de sacrificii si frustrari. Nu am auzit niciodata un medic vorbind ca persoana care a mai comentat aici, desi am facut ani de zile urgente si am fost in sali de operatie in cele mai incordate si dificile momente. Si da, uneori e atat de greu si de dezumanizant incat iti vine sa dai cu toate de pamant si sa pleci in lumea larga. dar revii si o iei de la capat.

M arefeream 'sa schimb lumea " sa nu se mai vorbeasca asa de urat de medici, sunt alti medici care nu au ce cauta in spital, dar apreciez foarte mult oamenii care ajuta oamenii chiar daca nu au bani sau au. Cum a fost in primii ani de facultate?

Nu va sta in puterea ta sa schinbi parerea oamenilor despre medici si nici comportamentul altor medici. Primii doi ani de facultate au fost mai grei, fiindca materia era mai dificila si mai putin intuitiva (multa chimie, multa anatomie), dar interesanti. E foarte dificil sa treci de la modul de invatat din liceu (maxim 10 pagini pe zi) la invatul din facultate (invat 10 pagini intr-o zi in care am avut 8-9 ore de curs/laborator si 50-60 de pagini in fiecare zi a weekendului si in sesiuni).

| AFR81 a răspuns:

E misto.