Hmm.tu spui ca vrei ideii de compuneri,nu titluri.
Pai ti-as putea da cateva ideii:
-scrie despre tine, ca fiind personajul principal. spune in creatia ta ca stateai intinsa in patul moale, cand spre surprinderea ta a venit bunicul tau langa tine si te duce intr-o calatorie magica.Dezvolta tu mai departe.
-Ai putea scrie ca afli de la un castravecior murat ce intra pe fereastra camerei tala ce esti o vrajitoare.Scrie despre actiunele ce le savarsesti si pers. care le cunosti de la aflarea acestei vesti.
-Te uitai la desene animate, sa zicem Scooby-Doo de pilda, si iese o mana din ecran ce te ia cu ea in desenul animat.Scrie ce chestii ai facut alaturi de personajele desenului si prin ce aventuri ai trait alaturi de ei.
-Poti scrie ca o colega de a ta a venit sa doarma la tine, iar parintii tai erau plecati.Scrie ca a venit o fantoma.Scrie cum a-ti trecut peste noapte, singura in casa alaturi de o fantoma.
Aceste idei mi-au venit in acest moment. Sper ca te-au ajutat.
Buna.Pai.fa o compunere despre ceea ce-ti place tie cel mai mult:anotimp preferat; mama ta; prietenii; o excursie, sau fa o compunere sub forma de dialog intre doua flori sau insecte[folosesti personificarea]etc.. Sper ca ti-am fost de ajutor.Pa-pa:*.
Eu as zice sa scrii despre formarea anotimpurilor si inventezi o legenda. Sper ca ti-am fost de ajutor.Pa.
poti scrie despre un vis uimitor cum ar fi ''Cand am atins cerul'' si sa spui ca visai cum pluteai printre stele si poti folosi comparati si expresi frumoase