| RAY a întrebat:

As vrea o traducere exacta a acestui text din limba engleza, ma intereseaza sa stiu cu cat e mai mare distanta intre cuvinte cu atat isi amintesti mai mult acel cuvant?
fara google traducere
Bilingual Ss were given free recall lists consisting of both English and Spanish words. In those lists, words were repeated in the same language (within-language repetition) or were followed by their translation in the other language (between-language repetition). The distance, i.e., number of other words intervening, between the word and its repetition was systematically varied. The results show that the probability of recall is an orderly function of distance, type of repetition and their interaction. The greater the distance, the higher the probability of recall. Between-language repetitions give higher recall overall than within-language repetitions. This advantage is most marked at short distances, dis-appearing at the greater distances. These effects are related to a picture of short-term storage and the way in which a word is represented in it.

3 răspunsuri:
| KanameKuran a răspuns:

S-au acordat liste de amintiri* ce contineau cuvinte atat in limba engleza cat si in limba spaniola, vorbitorilor celor doua limbi. Continutul listelor era format din cuvinte repetate in aceeasi limba sau erau precedate de echivalentul acestora in cealalta limba. Distanta, adica numarul de alte cuvinte din amestec, dintre cuvantul dorit si repetitia sa, varia in mod sistematic.
Rezultatele arata ca probabilitatea amintirii cuvintelor este direct proportionala cu distanta, frecventa reaparitiei cuvantului si modul in care cuvantul a fost folosit. Cu cat mai mare era distanta, cu atat era mai probabil ca subiectul sa-si aduca aminte de el. Repetitiile ce combinau limbile avand success mult mai mare, cu privire la probabilitatea de amintire, decat la repetitia in interiourul aceleasi limbi. Avantajul poate fi observat la distantele cele mai mici, reducandu-se odata cu cresterea distantei dintre repetitii. Acest efect este asociat cu o imagine a stocarii memoriei pe termen scurt si modul in care fiecare cuvant este reprezentat in ea.

*Poate gasesti to o fraza mai buna, dar ca idee: se refera la niste liste, ca si catalogul de la scoala, cand se face prezenta, doar ca in loc de nume, erau tot felul de cuvinte.

| RAY explică (pentru KanameKuran):

Ma interesa sa stiu cu cat repeti un cuv mai mult cu atat il ti mai bine minte

| Raresh777 a răspuns:

Jnh