| PisuCluj a întrebat:

As vrea sa ma ajutati! Spuneti-mi si mie o metoda de invatare(a unei lectii de la scoala)mai usoara cat as citi eu nu imi intra in cap!

Răspuns Câştigător
| oanamaria a răspuns:

Să ai chef să înveţi
Pentru a învăţa eficient, este de dorit să ai chef să înveţi. Chef înseamnă o stare psihică de deschidere, de căutare, de pofte şi dorinţă nebună de a şti. Învăţarea este mult uşurată de curiozitatea pentru materialul studiat şi de o stare de luciditate mentală. Să ai chef nu înseamnă să faci chef, aşa cum luciditatea este inversul beţiei.

Nu chinuiţi creieraşul
Vă rog frumos să nu vă chinuiţi motoraşul. Alimentaţi-l cu cât cere, nu îl înecaţi cu combustibil! Are şi el fişa lui tehnică. Nu îl suprasolicitaţi, când sunteţi obosiţi, supăraţi, tensionaţi ori în stare avansată de ebrietate. El funcţionează, oricum şi atunci când porcul doarme. Visele nu sunt incompatibile cu sforăiturile.

Logic
Învăţaţi logic, nu mecanic.

Pe părţi, vă rog!
Învăţaţi pe părţi. Nu tot odată.

Conexiuni
Faceţi conexiuni, adică legături, între ce învăţaţi şi ce aţi memorat deja. Legăturile pot fi:

· cauză- efect

· parte- întreg

· asemănări- deosebiri

· analiză- sinteză

· de loc

· de timp

· static- dinamic

· activitate- rezultat

· prieten- duşman

· bun- rău etc.

Imaginaţia vă salvează!
Vestea bună pentru cei cu imaginaţie este că o pot folosi la învăţat. Imaginaţia nu doar că poate fi folosită dar chiar trebuie folosită. Fantezia este un râu, metafora este o barcă. Visul este un fluviu. Daţi la vâsle! Veţi ajunge la destinaţie mai repede decât cei care se deplasează pe uscat.

Repetaţi
Repetaţi, repetaţi, repetaţi! Repetaţi ce aţi învăţat, indiferent dacă este vorba despre o temă de interes, o poezie, textul unei melodii sau un discurs politic electrizant. Am învăţat la latină un proverb: „Repetitio est mater studiorum"

Glume, bancuri, umor
Cât de multe. Cât de mult. Vă protejează la cap! În plus vă ajută la învăţat. Dacă faceţi conexiuni umoristice între elemente le veţi reţine mai uşor. Îmi aduc şi acum aminte cum am învăţat grupa a doua a elementelor chimice din tabloul lui Mendeleev: „Behăie măgarul care sare bara". Doamna profesoară ne-a învăţat!

Audio, please!
Înregistraţi-vă lecţia pe casete sau pe I-pod şi ascultaţi până adormiţi. chiar şi după aceea. Se spune că prima fază de somn este cea mai propice învăţării.

Recompense
Oferiţi-vă recompense! De exemple, după ce aţi marcat un progres, faceţi ceva ce nu aţi mai făcut până acum şi la care v-aţi gândit de mult. Ideea de bază este că fiecare rezultat pozitiv în învăţare se va recompensa. Autorecompensa!

7 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Incerca sa-ti sintetizezi (cu liniute) in scris lectia. Scrie de cateva ori pe o foaie de hartie ideile principale si apoi singura incerca sa le dezvolti.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Fii odihnita, scrie, fa scheme. Eu imi iau notite direct sub forma de schite, nu scriu romane si e foarte simplu sa retii asa.

| costyn162 a răspuns:

Eu invat logic, adica incerc sa fac legatura intre anumite notiuni si ma feresc de invatatul mecanic, pentru ca am patit-o, cand m-a ascultat si din cauza ca nu imi aduceam aminte un cuvant, nu am stiut toata fraza...Desigur. la materiile care iti plac, ca degeaba incerc eu sa invat logic la fizica, ca tot nu imi intra in cap...

| warwara a răspuns:

Incerca sa faci schite, sa inveti schematic, fa-ti planse si pune-le pe perete sa le poti vedea mereu si sa le poti retine happy. eu asa invatam in liceu, la chimie laughing aveam planse peste tot big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa o inveti logic, fara sa te mai gandesti la nimic dar o poto face si sub forma de schema. Poti lua si Lecitina, te ajuta http://www.tratamente-naturiste.ro/......itina.htm.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Învaţă seara, înainte să te culci, reţii mai uşor happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profu'/a te ajuta foarte mult in clasa. Daca esti atenta la predare, poti face fata cu brio invatatului.