Nu ne spui daca descurajarea vine din sufletul tau si e generata de anume observatii proprii asupra situatiei medicului veterinar in tara noastra:posibilitatea de a-si deschide un cabinet sau o farmacie veterinara,felul in care-i sunt platite serviciile, etc, sau daca descurajarea vine din partea altora, dar un lucru e sigur:daca simti ca asta este meseria pe care ti-ar placea s-o urmezi, atunci merita sa-ti urmezi chemarea.Inainte de toate, insa, informeaza-te; mergi si discuta cu un medic -nu cred ca te-ar refuza cineva, spune-i toate indoielile tale si vezi ce-ti raspunde.Eu cunosc cativa medici veterinari,si,la ora aceasta, viata lor nu e foarte usoara:un tanar si-a deschis cabinet si nu are clienti, caci in oras nu sunt decat caini si pisici, o tanara a ramas asistenta la facultate, doar un barbat mai in varsta a reusit sa-si faca un oarecare renume si sa poata trai din meseria sa.Adica,vreu sa spun,la aceasta ora meseria de medic veterinar nu aduce prea multe venituri.Dar,vazand ce se intampla in alte tari europene unde medicul veterinar este foarte important, si stiind ca si Romania e o tara europeana cu reale sanse sa se impuna ca sursa importanta de produse animaliere, si, deci nmarul de animale va creste, este de sperat ca si rolul medicului despre care vorbim sa devina mai important.Depinde si cati ani ai, in ce clasa esti. Daca esti doar un copil ce iubeste mult animalele, ai toate sansele sa devii ceeea ce-ti doresti si sa fii apreciat pentru munca ta.Numai bine iti doresc.Si incredere.
Daca este ceea ce iti doresti si te descurci in asta, cred ca ar trebui sa fii medic veterinar. Mai bine asa, decat sa devii ceva ce nu ti-ai dorit.
andraa97 întreabă:
deyutza135 întreabă: