| Decebalul a întrebat:

As vrea sa stiu care sunt sansele ca in toamna corijarea sa fie grea, adica sa necesite sa stii materia foarte foarte bine. Sunt in a 9-a si ar fi trebuit sa trec in a 10-a dar profa de mate a cam prins o ciuda pe mine si pe niste colegi si ne-a lasat corigenti... dar ce-i drept nici noi nu ne-am rupt cu invatatul... dar asta ii altceva. Eu am invatat cat de cat dar nu stiu la ce sa ma astept, adica ii un liceu destul de cunoscut si totusi noi ar trebui sa fim mai slabi la mate deci nu ar fi normal sa ne dea ceva foarte greu. As prefera sa imi spuna cei care au trecut prin asta, adica care au ramas corigenti, dar orice raspuns este binevenit. Multumesc!

5 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

In general corigenta e ca o teza.Cam subiectele alea ti le da si din pacate, da, dai din aproape toata materia.Dar daca ai invatat cat de cat nu ai cum sa nu iei macar 5.Nu e asa de greu.Dar trebuie putin sa recapitulezi toata materia.Si e o tiranie sa va lase repetenti doar din cauza unui singur obiect, matematica.Succes mare sa ai

| Decebalul explică (pentru AvalohAlyn):

Multumesc happy o sa am nevoie caci si profa asta participa la creearea subiectului de la corijare...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Nivelul de dificultate al subiectelor depinde de "pretenţiile" profesorilor din Comisia de evaluare :(


Dacă ai rămas corigent/ă ( pe vară - deci, media anuală la vreo materie este sub 5 ), atunci TREBUIE să promovezi ( ÎNTÂI ) examenul de corigenţă!
Vezi perioadele în care se dau corigenţele în Planificarea de la linkul :
http://www.isjneamt.ro/fisiere/comunicari/management/Nr._5308_-_2015.pdf

Trebuie să iei MINIM 5!
Dacă nu-l promovezi, atunci rămâi repetent/ă :(

"Art. 203. - (1) Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ, inclusiv cu depăşirea numărului maxim de elevi la clasă prevăzut de lege, sau se pot transfera la altă unitate de învăţământ.
(2) Pentru elevii din învăţământul secundar superior şi din învăţământul postliceal declaraţi repetenţi la sfârşitul primului an de studii, reînscrierea se poate face şi peste cifra de şcolarizare aprobată.
(3) În ciclul superior al liceului şi în învăţământul postliceal cu frecvenţă, elevii se pot afla în situaţia de repetenţie de cel mult două ori. Anul de studiu se poate repeta o singură dată.
(4) Continuarea studiilor de către elevii din ciclul superior al liceului sau din învăţământul postliceal, care repetă a doua oară un an şcolar sau care se află în stare de repetenţie pentru a treia oară, se poate realiza în învăţământul cu frecvenţă redusă. În situaţia în care elevii din învăţământul secundar superior nu au împlinit 18 ani rămân în învăţământul cu frecvenţă zi/seral.
... " - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Examenul de corigenţă se dă din TOATĂ materia învăţată pe parcursul întregului an!
La examenul de corigenţă se susţine probă scrisă şi orală/practică.

Vezi alte detalii în "Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ", Art. 210-218 din R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune!

| gepitagep a răspuns:

Nu stiu ce fel de profa ai tu, dar in general profesorilor nu le pica bine sa lase repetenti. Parerea mea e ca nu o sa va lase, dar asta nu inseamna ca atunci cand o sa iti dea subiectul, tu sa te uiti pe pereti.

| Decebalul explică (pentru gepitagep):

E o profa aiurea rau, module ei de predare fiind foarte stupid si am avut foarte mult ghinion ca eu si cu ceilalti din clasa a trebuit sa invatam cu ea... profa cu care trebuia sa facem si care era una dintre cele mai bune profe din liceu avea o problema de sanatate grava. Doar gandeste-te ca suntem in clasa 6 corigenti si restul care au trecut adica 21 au trecut cu media generala 5 si cred ca erau 3 cu media 6...