Buna,pe langa continuarea clasica a studiului unei limbi straine,
e bine sa incerci sa o practici intrand in sali de cheatturi din tara unde se vorbeste limba respectiva, ( mereu cu un dictionar la indemana)si cu curaj sa raspunzi la saluturi si intrebari- poate chiar ai sa gasesti prieteni dispusi sa te ajute;
un alt mod eficient e sa iti procuri o carte scrisa in limba franceza ( un roman sau altceva) care o ai si in limba romana si sa le citesti contemporan ( o propozitie din cartea in romana una din franceza)
Nu-mi vin in minte alte metode decat sa te duci in Franta cateva luni lol
In Romania, pe langa lectiile de la scoala si acasa, poti incerca sa asculti muzica franceza si sa urmaresti filme franceze. Muzica, cel putin, poti sa asculti oricand. Deasemenea cauta pe net ca sigur sunt lectii gratuite cu dialoguri si le poti asculta acasa. Ai vreun mp3 player sa-l iei cu tine peste tot?
Carti nu stiu, insa stiu altceva ce te-ar putea ajuta.
1.Asculta muzica in franceza sau iti poti lua ceva manuale cu CD-uri(Filmele sunt si mai bune dar ai grija sa fie ceva plictisitor sa nu te fure actiunea si sa uiti sa fii atenta la cuvinte)
2.Aceasta e noua mea metoda(functioneaza extrem de bine pentru mine )-schimbati in franceza limba de la computer, telefon, etc. si(asta e partea cea mai buna-sper sa fi fan jocuri calculator:-s) puneti jocuri in franceza de preferat cele multiplayer unde totul e franceza si toti vorbesc doar asta; e drept ca la inceput te simti total dezorientata si panicata(in caz ca stii aproape deloc franceza-ca si mine:-