| gogonel444 a întrebat:

ASE (Academia de studii economice) sau RAU (Universitatea Romano-Americana)? Care este mai ok? Precizez ca sectia aleasa este marketing-ul. Adresez aceasta intrebare deoarece sunt nou in Bucuresti si nu cunosc pe nimeni care urmeaza cursuri la una dintre facultatile aceastea. Mai exact caut o facultate cu un mediu ok, profesorii sa nu fie ciufuti mereu, caut conditii de invatat ok, adica sa nu fie primavara cald de mori in salile de clasa, dar totodata vreau sa stiu cat de mult se preda si se cere sa inveti. Daca a urmat/urmeaza cineva cursuri la una dintre universitati, va rog sa ma indrumati si pe mine, sa-mi descrieti putin cum sta treaba. Va rog sa va abtineti din comentarii inutile care nu isi au rostul, va multumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| Phantelul a răspuns:

Salut, eu unu sunt student la finante banci ( anul 3 ), dar iti pot explica cum sta treaba : mediul si profesorii sunt ok eu unu nu am dat de profesori ciufuti, cei de seminar chiar vor sa te ajute sa inveti. Din cate am vazut eu la marketing vei face materii cum ar fi : Matematica, economie ( micro/macro), contabilitate, engleza, statistica, econometrie acestea se fac in general la toate facultatile din cadrul ASE-ului, restul sunt materiile de specialitate din cadrul facultatii ( poti consulta si tu planul de invatamant sa vezi exact ce vei face ). Zona este destul de bine plasata, adica ai metrou, xerox-uri, ai de unde sa iti iei ceva de mancare toate cele.
Despre cealalta universitate nu ma pot pronunta ca nu sunt student/nu cunosc pe nimeni acolo.

| gogonel444 explică (pentru Phantelul):

Pentru inceput vreau sa-ti multumesc pentru raspuns. Am consultat programa chiar inainte de a depune dosarul. Materia in sine e ok la ambele facultati, oricum licenta e doar un pas. Domeniul in sine are foarte multe nise pe care te poti specializa. Eram curios in mare parte de caracterul profesorilor, conditiile de invatamant pentru ca la inscriere cam toata lumea avea o scarba in ea (posibil din cauza numarului enorm de candidati), iar la proba lingvistica ne-au bagat intr-un amfiteatru unde era cald de mureai. Inca o data iti multumesc pentru raspuns!

Salut din nou panther, revin pentru ultima oara cu cateva intrebari, sper sa raspunzi big grin! La ASE se fac activitati pe specializarea pe care elevul o are? Adica la marketing se face practica pe chestia asta? Ai idee cumva? Avem sansa de a colabora impreuna cu alti oameni si sansa de a vedea cum se desfasoara unele lucruri legate de marketing in afara cartilor si facultati? Iti multumesc, o seara frumoasa!

| Phantelul a răspuns (pentru gogonel444):

Salut, vei face practica in anul 2 semestrul 2 mai exact, aceasta practica o vei face in timpul semestrului si trebuie sa iti stabilesti tu in functie de orarul tau de la facultate cand te poti duce si sa indeplinesti un numar de ore pana la finalul semestrului. O sa sustii un colocviu la practica si te vei duce cu cateva documente si un proiect ( pe care il vei face la locul de practica pe langa ce o sa mai faci tu acolo pe specializarea ta ). In legatura cu partenerii de practica, ai diferite anunturi pe site-ul facultatii in legatura cu practica si te poti inscrie la unul sau mai multe (trimiti o scrisoare de intentie si un cv), toate astea sunt indrumarea unui profesor pe care o sa il ai la practica.

Okay, iti multumesc! Succes sa ai si toate cele bune!
O seara frumoasa.

4 răspunsuri: